Sport

Chelsea shtroi iftar në Stamford Bridge

Chelsea shtroi iftar në Stamford Bridge U bë klubi i parë në histori të PL që priti muslimanët në stadium për iftar.! Skuadra Londineze Chelsea është skuadra e parë e premier ligës Angleze që ka shtruar iftarin për agjëruesit mysliman të Londrës. Iftari është shtruar në stadiumin e tyre, mbrëmë …

Read More »

Chelsea rikthehet furishem

Skuadra e Chelseat ka rikthyer rezultatin duke mposhtur Borussin e Dormundit me rezultat 2-0 ne kuader te UEFA kupes. Te kujtojme se ndeshjen e pare Borusia e pat fituar me rezultat 1-0  

Read More »

“Dhe bashkëpunoni në mirësi dhe devotshmëri, por mos bashkëpunoni në mëkate dhe agresion.”

“Dhe bashkëpunoni në mirësi dhe devotshmëri, por mos bashkëpunoni në mëkate dhe agresion.” Devotshmëria konsiderohet si qëllimi përfundimtar në legjislacionin islam dhe nuk ka adhurim apo një nga detyrat e detyrueshme përveç se e vërteta, i Madhërishmi, e ka qartësuar se qëllimi i saj është devotshmëria. Pra, çfarë është devotshmëria? …

Read More »

I premtoj Zotit që asnjë pikë boje nuk do të rrjedhë nga pena ime për të derdhur në kënetën e sektarizmit.

I premtoj Zotit që asnjë pikë boje nuk do të rrjedhë nga pena ime për të derdhur në kënetën e sektarizmit. Dhe se gjuha ime nuk angazhohet kurrë në një letër për të ndezur zjarrin e sektarizmit. Dhe unë i zotoj Zotit që të respektojë të drejtat e vëllazërisë islame …

Read More »

Myftiu emëron një femër këshilltare të tij

Myftiu emëron një femër këshilltare të tij Sheikh Ahmed El Tayeb, Imami i Madh i Al Azhar – autoriteti më i lartë i Egjiptit për Islamin Sunit – ka emëruar këshilltaren e tij të parë femër. Dr Nahla Al Saeedy konfirmoi emërimin e saj si këshilltare e Imamit për çështjet …

Read More »

Çdo njëri që pretendon moderim apo mesataren e fesë, pyete atë për sa vijon:

Çdo njëri që pretendon moderim apo mesataren e fesë, pyete atë për sa vijon: 1- Cili është qëndrimi juaj për të drejtën e gruas për për të pasur pozitë në shtet? 2- Cili është qëndrimi juaj për të drejtat e njeriut për të praktikuar lirisht besimin e tij? 3- Cili …

Read More »

Preokupimi me aktivitete ndihmon në shmangien nga e kota

Sa e bukur dhe domethënëse do të ishtë që shoqëria të investojë në çdo gjë që aktivizon të rinjët dhe të rejat në jetën e tyre Preokupimi me aktivitete ndihmon në shmangien nga e kota dhe koprracia si dhe mbron nga dukuritë negative.

Read More »

Të arriturat e portalit Foltash

Të arriturat e Foltash   1. Përmes platformës foltash ne kemi arritur promovimin e Islamit paqësorë, tolerant, autokton me mendësi Shqiptare 2. Platforma foltash ka arritur të ruaj jo devijimin e shoqërisë sonë në mendësinë e huaj fetare Islame. 3. Foltash ka promovuar në vazhdimësi diverzitetin fetar të Kosovës. 4. …

Read More »

Celina është duke marrë trajtim në shtëpinë e tij në Norvegji

Bersant Celina ka një infeksion dhe duhet të pushoj 3 muaj Mesfushori ynë ishte prekur nga Covid-19, i cili i shkaktoi infeksionin Perkardit. Celina është duke marrë trajtim në shtëpinë e tij në Norvegji, dhe pas një muaji do të rikthehet në klub. Shpresojmë që ky infeksion të mos kaloj …

Read More »