Kuriozitet: Nëse jeni duke udhëtuar në autostradën Bundesautobahn 14 në Gjermaninë Lindore, mund të shihni avionë të mëdhenj që kalojnë disa metra mbi kokën tuaj.

Aeroporti Leipzig-Halle (LEJ Leipzig / Halle) ka terminalin në jug të autostradës dhe një nga pistat ndodhet në veri të autostradës. Pra, ata avionë që duhet të arrijnë në pistën veriore, kalojnë në një urë që kalon mbi autostradë.

Në foto mund të shihni Antonov An-225 Mriya, avioni më i madh (ai me hapjen më të madhe të krahëve). Modeli i vetëm ekzistues i An-225 u shkatërrua për fat të keq më 27 shkurt 2022 gjatë pushtimit rus të Ukrainës, në aeroportin Hostomel.