Lajme

Të vecuarit e Zotit në cështjen e besimit janë të diturit:

Të vecuarit e Zotit në cështjen e besimit janë të diturit: “Zoti vërtetoi se nuk ka zot tjetër përveç Tij, e dëshmuan edhe engjëjt e dijetarët, dhe se Ai është Zbatues i drejtësisë. Nuk ka zot përveç Tij, Fuqiplotit e të Urtit.” E shohim në citatin Kuranor se si njerëzit …

Read More »

Të thuhet se Kuranin nuk mund ta kuptojmë veçse në gjuhën arabe eshte deklarim i pamatur, absurd dhe i dëmshëm..!!!

Ti nuk mundesh me kuptu Kuranin ne gjuhen tjeter, veçse në gjuhën arabe! Kurani është deti e në deti di vetëm unë me notu! Unë jam i mrrim dhe Librin e shenjtë mund ta shpjegoj vetëm i mrrimi ! Ti pasi nuk e dinë gjuhën e Kuranit në arabisht, mos …

Read More »

Kemi nevojë për dashuri, paqe, falje dhe konsideratë.

Islami i vërtetë është të mos përzihesh në punët e tjerëve, kurse në syrin ekstremist është ndërhyrja ndaj tjerëve! Të mësohemi për të respektuar çdo tematikë, dhe të mos përzihemi në punët e tjerëve. Është bërë monotoni debati rreth asaj se kush është i mirë e kush jo. Lërini njerëzit …

Read More »

Po saktësisht është e vërtetë që Kurani askënd nuk e ndau e as nuk e përçau, përkundrazi…

Besimtarët nuk i ndau e as nuk i përçau Kurani, por komentimi dhe interpretimi i tij! Po saktësisht është e vërtetë që Kurani askënd nuk e ndau e as nuk e përçau, përkundrazi Kurani erdhi për të fuqizuar bashkimin midis njerëzve e në veçanti midis atyre që e besojnë si …

Read More »

Hoxha dhe lulëzimi i botës islame:

NJE POROSI INTERESANTE E NJE PRIJESI FETAR SARAJEVAS ! Hoxha dhe lulëzimi i botës islame: Hoxhallarët e çdo kohe i kanë takuar klasës së rëndomtë të popullit. Populli nuk ka lejuar që hoxhallarët të jetojnë në mënyrë të tepëruar luksoze, por edhe Islami e ka kundërshtuar një gjë të tillë. …

Read More »

Ditë e rëndë për Kosovën.

Të paktën 10 persona raportohet të kenë vdekur si pasojë e një aksidenti që ka ndodhur mëngjesin e së dielës në Kroaci. Ngushëllime të gjitha familjeve të cilat kanë humbur të dashurit e tyre. Lutjet tona te Zoti për mëshirë dhe shërim për të lënduarit..!  

Read More »

Rreziqet serioze tek të rinjtë nga literatura në rrjete sociale..!

Shumica e tregimeve rreth adoleshentëve dhe internetit nënvizojnë rreziqet reale  si dhe të mashtrimeve online, nga literaturat e ndryshme që shumicen e rasteve i gjejm me autor anonim e të cilat më së shumti rrezikojnë adoleshentët. Një rrezik tjetër? Adoleshentët vetë. Ata kalojnë shumë orë në rrjete sociale, duke marrë mesazhe …

Read More »

Ekstremizmi si term gjeneral eshte veprim i skajshem ne sjellje..!

Ekstremizmi si term gjeneral eshte veprim i skajshem ne sjellje, ne qendrime dhe ne veprime, ndersa ekstremizmi fetar eshte nje forme e veçantë e interpretimit te skajshem të mesimeve selektive fetare, e bazuar ne literature dhe ideologë te perzgjedhur. Ekstremizmi krijohet dhe kultivohet nga qarqe te caktuara, në menyre qe …

Read More »

Suksesi arrihet edhe nëse je i rrëzuar, në këtë rast ngrihesh e nuk qëndron i dorëzuari.

Asnjë betejë e jetës nuk fitohet duke qëndruar si urrejtës ndaj secilit dhe kjo tregon paaftësinë për të menduar e vepruar në dobi të vetes. Askush nuk ka pësuar nga syri urrejtës i tjetrit. Shkencëtarët e të diturit kanë vazhduar rrugën dhe nuk janë ulur për t’u dorëzuar përballë urrejtjes …

Read More »

Shikoni këto 10 thënie të cilat do ju motivojnë dhe inspirojnë.

Ka shumë që mund të mësoni nga ky gjeni kreativ. Shikoni këto 10 thënie të cilat do ju motivojnë dhe inspirojnë. Për shanset ‘’Shanset humbasin nga shumë njerëz për shkak se ajo është e veshur me pantallona dhe duket si punë’’. Për suksesin ‘’Fati i mirë shpesh ndodh kur mundësia …

Read More »