Vendi

Xhamia nuk është vend që përqafon zemrat e vdekura apo të freskoj verës të pranishmit, por është vend që i mbanë të gjalla ndjenjat e përkushtimit dhe angazhimit për të mirën e shoqërisë.

Alternativa është e dobishme për shoqërinë, e ajo është e sotmja, moderneja dhe teknika e aktuales. Xhamitë nuk mund të jenë vetëm mure, ato në realitet kanë efektin e jashtëzakonshëm në ndryshimin e shoqërisë në të gjitha fushat. Xhamia nuk është vend që përqafon zemrat e vdekura apo të freskoj …

Read More »

Të parët vuanin shumë, por nuk hoqën dorë nga të pasurit pasardhës dhe trashëgues në tokë.

Ata që ishin para nesh nuk hoqën dorë nga jeta! “Për të ruajtur një perspektivë, merrni parasysh se sa brutale dhe e mundimshme duhet të ketë qenë jeta për shumicën e paraardhësve tanë. Para shekullit të 20 -të, askush nuk priste të jetonte në pleqëri të thellë. Pothuajse të gjithë, …

Read More »

Mos humbni kohë për njerëz negativë. Bota është e mbushur me shumë shpirtra të bukur që tani.

Mos humbni kohë për njerëz negativë. Bota është e mbushur me shumë shpirtra të bukur që tani. Ndershmëria juaj, besnikëria dhe miqësia përqendrojnë vëmendjen drejt e tyre drejt teje. Të jesh i ndershëm, besnik dhe miqësorë, janë vlera universale të cilat e ngritin personin lart në një shoqëri. Shoqëritë përparimtare …

Read More »

Të vecuarit e Zotit në cështjen e besimit janë të diturit:

Të vecuarit e Zotit në cështjen e besimit janë të diturit: “Zoti vërtetoi se nuk ka zot tjetër përveç Tij, e dëshmuan edhe engjëjt e dijetarët, dhe se Ai është Zbatues i drejtësisë. Nuk ka zot përveç Tij, Fuqiplotit e të Urtit.” E shohim në citatin Kuranor se si njerëzit …

Read More »

Të thuhet se Kuranin nuk mund ta kuptojmë veçse në gjuhën arabe eshte deklarim i pamatur, absurd dhe i dëmshëm..!!!

Ti nuk mundesh me kuptu Kuranin ne gjuhen tjeter, veçse në gjuhën arabe! Kurani është deti e në deti di vetëm unë me notu! Unë jam i mrrim dhe Librin e shenjtë mund ta shpjegoj vetëm i mrrimi ! Ti pasi nuk e dinë gjuhën e Kuranit në arabisht, mos …

Read More »

Kemi nevojë për dashuri, paqe, falje dhe konsideratë.

Islami i vërtetë është të mos përzihesh në punët e tjerëve, kurse në syrin ekstremist është ndërhyrja ndaj tjerëve! Të mësohemi për të respektuar çdo tematikë, dhe të mos përzihemi në punët e tjerëve. Është bërë monotoni debati rreth asaj se kush është i mirë e kush jo. Lërini njerëzit …

Read More »

Po saktësisht është e vërtetë që Kurani askënd nuk e ndau e as nuk e përçau, përkundrazi…

Besimtarët nuk i ndau e as nuk i përçau Kurani, por komentimi dhe interpretimi i tij! Po saktësisht është e vërtetë që Kurani askënd nuk e ndau e as nuk e përçau, përkundrazi Kurani erdhi për të fuqizuar bashkimin midis njerëzve e në veçanti midis atyre që e besojnë si …

Read More »

Ditë e rëndë për Kosovën.

Të paktën 10 persona raportohet të kenë vdekur si pasojë e një aksidenti që ka ndodhur mëngjesin e së dielës në Kroaci. Ngushëllime të gjitha familjeve të cilat kanë humbur të dashurit e tyre. Lutjet tona te Zoti për mëshirë dhe shërim për të lënduarit..!  

Read More »

Rreziqet serioze tek të rinjtë nga literatura në rrjete sociale..!

Shumica e tregimeve rreth adoleshentëve dhe internetit nënvizojnë rreziqet reale  si dhe të mashtrimeve online, nga literaturat e ndryshme që shumicen e rasteve i gjejm me autor anonim e të cilat më së shumti rrezikojnë adoleshentët. Një rrezik tjetër? Adoleshentët vetë. Ata kalojnë shumë orë në rrjete sociale, duke marrë mesazhe …

Read More »

Ekstremizmi si term gjeneral eshte veprim i skajshem ne sjellje..!

Ekstremizmi si term gjeneral eshte veprim i skajshem ne sjellje, ne qendrime dhe ne veprime, ndersa ekstremizmi fetar eshte nje forme e veçantë e interpretimit te skajshem të mesimeve selektive fetare, e bazuar ne literature dhe ideologë te perzgjedhur. Ekstremizmi krijohet dhe kultivohet nga qarqe te caktuara, në menyre qe …

Read More »