Uncategorized

Nje brez qe duhet të kthehet

– Brezi që shkonte në shkollë dhe kthehej nga shkolla në këmbë. – Një brez që i bënte vetë detyrat për të dalë në rrugë sa më shpejt për të luajtur – Një brez në të cilin djemtë luanin futboll me porta te sajuara me gure ndersa vajzat me kercim …

Read More »

Muhamedi a.s nuk bëri lutje o Zot po du të vdes, por ai tha…

“Nëse vjen kijameti dhe njëri prej jush ka një mjet në dorë, nëse ai mund të qëndrojë derisa ta ketë mbjellë, ( një fidan) atëherë le ta mbjellë atë.” Sepse çdo punë që çon në ndërtimin e tokës është adhurim I Lartmadhëruari tha: Pasha kohën, me të vërtetë, njerëzit janë …

Read More »

KURANA APO MUSAFA?

“Kurana” apo musafa? Shohim shpesh të shkruar e edhe dëgjojmë të thuhet: Po shpërndajmë Kurana, kjo xhami ka dhënë kurana falas, ky është Kurani im… Emri “Kuran” duhet përdorur vetëm për fjalën e Allahut, si e thënë dhe si e shkruar, kurse për librin që përmban Kuranin duhet të përdorim …

Read More »

Myftiu emëron një femër këshilltare të tij

Myftiu emëron një femër këshilltare të tij Sheikh Ahmed El Tayeb, Imami i Madh i Al Azhar – autoriteti më i lartë i Egjiptit për Islamin Sunit – ka emëruar këshilltaren e tij të parë femër. Dr Nahla Al Saeedy konfirmoi emërimin e saj si këshilltare e Imamit për çështjet …

Read More »

Kuriozitet

Kuriozitet Brendësia e një avioni komercial në vitin 1936. Avioni i përkiste Imperial Airways, linja e parë ajrore komerciale britanike. Ky imazh që u ngjyros nga Angelina Karpunina mori 36 mijë pëlqime kur u shpërnda në mars 2021, duke e bërë atë postimin e 14-të më të pëlqyer në Instagramin …

Read More »

Çdo njëri që pretendon moderim apo mesataren e fesë, pyete atë për sa vijon:

Çdo njëri që pretendon moderim apo mesataren e fesë, pyete atë për sa vijon: 1- Cili është qëndrimi juaj për të drejtën e gruas për për të pasur pozitë në shtet? 2- Cili është qëndrimi juaj për të drejtat e njeriut për të praktikuar lirisht besimin e tij? 3- Cili …

Read More »

The road to modernity is long and the Muslim world still does not have the will to travel it.

The road to modernity is long and the Muslim world still does not have the will to travel it. Importing fast food restaurants will not make you modern. Traveling in an airplane instead of a camel does not make you modern. Modernity is a number of values that Muslims need …

Read More »

Koncepti i paqes në Islam

Koncepti i paqes në Islam Islami është një fjalë që rrjedh nga një rrënjë që do të thotë paqe. Prandaj, një musliman duhet të nënkuptojë paqebërës. Një nga cilësitë e Zotit është Es-Selaam (Paqja) 59:23 Parajsa quhet në Kur’an Vendbanimi i Paqes 6:127 Zoti i thërret njerëzit në Kuran në …

Read More »

Fjala e mirë që i thua dikujt mund të jetë shtylla e fundit në të cilën njeriu mbështetet dhe e pengon të shembet.

Fjala e mirë që i thua dikujt mund të jetë shtylla e fundit në të cilën njeriu mbështetet dhe e pengon të shembet. Mund të jetë fillimi i vetëbesimit të një personi. Mund të jetë një ilaç për ta dhe dhimbjen që ndjen. Mund të jetë ringjallja e një shpirti …

Read More »

Hierarkia e nevojave

Hierarkia e nevojave Hierarkia e Maslow-it përmban pesë nivele: 1: Nevoja fiziologjike (ushqim, ujë, ajër, banesë etj.) 2: Nevoja për siguri dhe mbrojtje 3: Nevoja sociale (shoqëri, pranim, dashuri) 4: Nevoja për vetë-respektim (identifikim, vlerësim) 5: Nevoja për vetë-realizim (të bëhesh ai që mund maksimalisht të bëhesh) Në ambjentin e …

Read More »