Aktualitet

A keni dëgjuar për njerëzit e moralit të lartë?

  Rrëfim: Kishte ardhur një person nga Amerika dhe në rrugë pranë semaforëve ishte ndalur dhe aty një djalosh që pastronte dritaret e veturave. A mund ta pastroj dritaren tuaj zotëri? Po i kishte thënë dhe i dha njëzetë dollarë. A mund të pyes diçka pasi jeni në Amerikë, kam …

Read More »

Përse ndjejmë lodhje?

Përse ndjejmë lodhje? Shumica e njerëzve ndiejnë apati shumicën e kohës së tyre se mund të mos e dinë shkakun e saj, pasi nuk shkaktohet nga një sëmundje që largohet me vdekjen e saj dhe nuk është e ngjashme me lodhjen që pason një orë sportive ose një udhëtim të …

Read More »

Ajo që shohim sot, a nuk është çudi?!

Ajo që shohim sot, a nuk është çudi?! Të vdekurit na vizitojnë në ëndrra, e të gjallët s’na shohin dot me sy. Eh sa shumë çudi në këtë kohën tonë. Njerëz që po i pyete si janë, ata i mërzit, e të tjerët me këtë pyetje nga ti, presin mërzinë …

Read More »

NË DITËN BOTËRORE KUNDËR ABUZIMIT DHE TRAFIKIMIT TË DROGAVE

  Dr. Shaban A. Mecinaj mr. sci-Psikiatër – Drogat janë substanca psikoaktive të cilat ndikojnë drejtëpërdrejtë në shumë fusha të funksinimit të individit, si; në sjellje, gjendjen afektive, kognitive, sociale etj. Duke e dëmtuar në këtë mënyrë rëndë strukturën e funksionimit të përsonalitetit. – Më të përhapurat janë produktet e …

Read More »

Fetvat nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht Islamin.

Të gjitha fetvatë (Qëndrime këshilluese) në Islam janë mendime të dijetarëve. Ato përfaqësojnë mendimet e dijetarëve në një kohë dhe vend të caktuar. Fetvat nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht Islamin. Ato prodhohen nga njerëzit dhe mund të mohohen nga të tjerët. Mendoni për këtë!!! All Fatwas in Islam are opinions of scholars. …

Read More »

Psikologji sekrete për të formuar një personalitet të fortë…

Psikologji sekrete për të formuar një personalitet të fortë… 1- Mbajeni gjithmonë fytyrën të qetë 2- Nëse hyni në një vend, shikoni gjërat dhe njerëzit me një pamje dominuese 3- Praktikoni se si të flisni pa marrëzi 4- Mos nxitoni për të folur 5- Heshtni kur një grup tallen me …

Read More »

Sëmundjet e fetarizmit të devijuar

Sëmundjet e fetarizmit të devijuar ngjasojnë në të gjitha kohërat. Virusi i parë i tyre është: Thatësia e ndjenjave Mendimi i ngushtë Ashpërsia e zemrës Zhveshja nga natyra e pastër njerëzore Lidhja e fortë me ceremonitë pa kuptuar esencën e tyre Pretendimi se e vërteta është monopol vetëm i tyre …

Read More »

Hiq dhe hiç

  Hiq dilemat dhe nuk gabon hiç! Fjala “hiq” është folje në mënyrën urdhërore: hiq maskën! Hiq kapelën!… Pra, unë heq, ti heq, ai heq…, urdhërorja: hiq, hiqni! Ndërsa fjala “hiç” përdoret herë si emër (nga hiçi në hiç), herë si ndajfolje (nuk shoh hiç), herë si përemër i pacaktuar …

Read More »

Pse punët tona nuk shkojnë ashtu siç duam ne?

  E çuditshme është kjo botë sprovuese! I vijnë paratë dhe ai humb qetësinë, i vjen qetësia dhe ai humb paratë, i vijnë para dhe qetësi dhe ai humb një të mirë, i vjen një e mirë dhe ai humb fëmijët, i vijnë fëmijët por ai nuk ka të ardhura …

Read More »

Kërkoni Zotin në zemrat tuaja

  Kërkoni Zotin në soditjen dhe leximin tuaj të gjithçkaje rreth jush. Ju do ta gjeni Zotin me ju si ju këmbeni dashuri dhe mëshirë mes jush. Atë do ta gjeni derisa të përhapni drejtësinë mes jush dhe e doni të mirën për të tjerët ashtu siç e doni për …

Read More »