Rajoni

Xhamia nuk është vend që përqafon zemrat e vdekura apo të freskoj verës të pranishmit, por është vend që i mbanë të gjalla ndjenjat e përkushtimit dhe angazhimit për të mirën e shoqërisë.

Alternativa është e dobishme për shoqërinë, e ajo është e sotmja, moderneja dhe teknika e aktuales. Xhamitë nuk mund të jenë vetëm mure, ato në realitet kanë efektin e jashtëzakonshëm në ndryshimin e shoqërisë në të gjitha fushat. Xhamia nuk është vend që përqafon zemrat e vdekura apo të freskoj …

Read More »

Mos humbni kohë për njerëz negativë. Bota është e mbushur me shumë shpirtra të bukur që tani.

Mos humbni kohë për njerëz negativë. Bota është e mbushur me shumë shpirtra të bukur që tani. Ndershmëria juaj, besnikëria dhe miqësia përqendrojnë vëmendjen drejt e tyre drejt teje. Të jesh i ndershëm, besnik dhe miqësorë, janë vlera universale të cilat e ngritin personin lart në një shoqëri. Shoqëritë përparimtare …

Read More »

Të vecuarit e Zotit në cështjen e besimit janë të diturit:

Të vecuarit e Zotit në cështjen e besimit janë të diturit: “Zoti vërtetoi se nuk ka zot tjetër përveç Tij, e dëshmuan edhe engjëjt e dijetarët, dhe se Ai është Zbatues i drejtësisë. Nuk ka zot përveç Tij, Fuqiplotit e të Urtit.” E shohim në citatin Kuranor se si njerëzit …

Read More »

Të thuhet se Kuranin nuk mund ta kuptojmë veçse në gjuhën arabe eshte deklarim i pamatur, absurd dhe i dëmshëm..!!!

Ti nuk mundesh me kuptu Kuranin ne gjuhen tjeter, veçse në gjuhën arabe! Kurani është deti e në deti di vetëm unë me notu! Unë jam i mrrim dhe Librin e shenjtë mund ta shpjegoj vetëm i mrrimi ! Ti pasi nuk e dinë gjuhën e Kuranit në arabisht, mos …

Read More »

Kemi nevojë për dashuri, paqe, falje dhe konsideratë.

Islami i vërtetë është të mos përzihesh në punët e tjerëve, kurse në syrin ekstremist është ndërhyrja ndaj tjerëve! Të mësohemi për të respektuar çdo tematikë, dhe të mos përzihemi në punët e tjerëve. Është bërë monotoni debati rreth asaj se kush është i mirë e kush jo. Lërini njerëzit …

Read More »

Po saktësisht është e vërtetë që Kurani askënd nuk e ndau e as nuk e përçau, përkundrazi…

Besimtarët nuk i ndau e as nuk i përçau Kurani, por komentimi dhe interpretimi i tij! Po saktësisht është e vërtetë që Kurani askënd nuk e ndau e as nuk e përçau, përkundrazi Kurani erdhi për të fuqizuar bashkimin midis njerëzve e në veçanti midis atyre që e besojnë si …

Read More »

Hoxha dhe lulëzimi i botës islame:

NJE POROSI INTERESANTE E NJE PRIJESI FETAR SARAJEVAS ! Hoxha dhe lulëzimi i botës islame: Hoxhallarët e çdo kohe i kanë takuar klasës së rëndomtë të popullit. Populli nuk ka lejuar që hoxhallarët të jetojnë në mënyrë të tepëruar luksoze, por edhe Islami e ka kundërshtuar një gjë të tillë. …

Read More »

Ditë e rëndë për Kosovën.

Të paktën 10 persona raportohet të kenë vdekur si pasojë e një aksidenti që ka ndodhur mëngjesin e së dielës në Kroaci. Ngushëllime të gjitha familjeve të cilat kanë humbur të dashurit e tyre. Lutjet tona te Zoti për mëshirë dhe shërim për të lënduarit..!  

Read More »

Rreziqet serioze tek të rinjtë nga literatura në rrjete sociale..!

Shumica e tregimeve rreth adoleshentëve dhe internetit nënvizojnë rreziqet reale  si dhe të mashtrimeve online, nga literaturat e ndryshme që shumicen e rasteve i gjejm me autor anonim e të cilat më së shumti rrezikojnë adoleshentët. Një rrezik tjetër? Adoleshentët vetë. Ata kalojnë shumë orë në rrjete sociale, duke marrë mesazhe …

Read More »

Ekstremizmi si term gjeneral eshte veprim i skajshem ne sjellje..!

Ekstremizmi si term gjeneral eshte veprim i skajshem ne sjellje, ne qendrime dhe ne veprime, ndersa ekstremizmi fetar eshte nje forme e veçantë e interpretimit te skajshem të mesimeve selektive fetare, e bazuar ne literature dhe ideologë te perzgjedhur. Ekstremizmi krijohet dhe kultivohet nga qarqe te caktuara, në menyre qe …

Read More »