Galeri

Histori kuptimplote

  Në vitin 1993, kombëtarja afrikane e Zambisë ishte një ekip i fortë.. dhe në radhët e saj ishte një lojtar profesionist Zambian i quajtur Kalusha Bwalya. Kalusha nuk u pajtua me trajnerin për ta përjashtuar atë nga një ndeshje e rëndësishme për kombëtaren jashtë vendit..dhe nuk mundi ta bindte …

Read More »

I njëjti manipulim i rastësishëm i rrezeve kozmike nga hapësira e jashtme që mund të konvertojë

I njëjti manipulim i rastësishëm i rrezeve kozmike nga hapësira e jashtme që mund të konvertojë A.I. “Arsyetimi” në çmenduri mund të përdoret gjithashtu në rrotullim të kundërt për të kuruar inputet e çmendurisë njerëzore. Problemi i A.I. mbetet, domethënë, si të menaxhohen inputet e paradigmës në një paradigmë mjeshtërore …

Read More »

M’u desh shumë kohë për të kuptuar se çdo person është përgjegjës për jetën e tij.

M’u desh shumë kohë për të kuptuar se çdo person është përgjegjës për jetën e tij. Kuptova se ankthi im, shqetësimi, frikësimi, stresi… nuk i zgjidh problemet tuaja, por i përkeqëson të miat. Pas një kohe, djali tha: “Nënë, i kam marrë rezultatet e provimeve të fundvitit dhe nuk janë …

Read More »

Harmonia ndërfetare

Harmonia ndërfetare Përkatësia fetare mund të shërbejë si një lidhje e fuqishme mes peripecive të globalizimit dhe e përforcuar nga angazhimet etike të ngulitura në një traditë të caktuar. Të punosh në një politikë të larmishme të përbashkët të pluralizmit do të thotë që mund të përdorësh një kanal të …

Read More »

MENDJET QE KERKOJNE HAKMARRJE SHKATERROJNE SHTETE, NDERSA ATO QE KERKOJNE PAJTIM NDERTOJNE KOMBE.

MENDJET QE KERKOJNE HAKMARRJE SHKATERROJNE SHTETE, NDERSA ATO QE KERKOJNE PAJTIM NDERTOJNE KOMBE. Pasi u bera president, u kerkova disa nga truprojave te mi te shkonim per ecje ne qytet. Pas ecjes shkuam per dreke ne nje restorant. U ulem ne nje nga restorantet më me ze te qytetit dhe …

Read More »

Histori dhe foto.

Histori dhe foto. Një statujë në Bratislavë, në Sllovakinë qendrore, u ngrit për të përkujtuar një punëtor pastrimi që donte një vajzë dhe e la pasi i tregoi për punën e tij. Ajo nuk refuzoj , kështu që i premtoi të pinte kafe me të. Kështu ajo e theu premtimin …

Read More »

Fitues nuk janë ata njerëz që nuk deshtojn asnjëherë, por ata të cilët nuk dorëzohen kurr!

Fitues nuk janë ata njerëz që nuk deshtojn asnjëherë, por ata të cilët nuk dorëzohen kurr! Dy mëkatet më të rënda në jetë prej të cilave rrjedhin gjithë të tjerat me radhë: 1). Padurimi dhe 2). Mosveprimi. Kam lexuar në shum libra që personazhet kanë skarifikuar lumturinë e tyre për …

Read More »

Profesori i matematikës hyri në departament dhe zbuloi se karrigia e tij ishte pezulluar nga protestuesit e departamentit, siç tregohet në foton e bashkangjitur.

Profesori i matematikës hyri në departament dhe zbuloi se karrigia e tij ishte pezulluar nga protestuesit e departamentit, siç tregohet në foton e bashkangjitur. Ai nuk dukej i zemëruar dhe nuk kishte asnjë shqetësim në fytyrën e tij. Në tabelë shkruhej: “Provimi i matematikës.” Kohëzgjatja: 30 minuta. Pyetja e parë …

Read More »

Mendësia më e madhe shkencore në historinë njerëzore

Mendësia më e madhe shkencore në historinë njerëzore ➖ Është mentaliteti i një personi që ishte shkencëtar në: ① mjekësi; ② filozofia; ③ kimi; ④ fizika; ⑤ përkthim ⑦ astronomi; ⑻ dhe themeluesi i matematikës astronomike; ⑨ Në farmaci. ⑩ Në gjeografi, themeluesi i shkencës së “shtresave historike dhe gjeologjisë”; …

Read More »

“Dhe bashkëpunoni në mirësi dhe devotshmëri, por mos bashkëpunoni në mëkate dhe agresion.”

“Dhe bashkëpunoni në mirësi dhe devotshmëri, por mos bashkëpunoni në mëkate dhe agresion.” Devotshmëria konsiderohet si qëllimi përfundimtar në legjislacionin islam dhe nuk ka adhurim apo një nga detyrat e detyrueshme përveç se e vërteta, i Madhërishmi, e ka qartësuar se qëllimi i saj është devotshmëria. Pra, çfarë është devotshmëria? …

Read More »