Analiza

A ka lidhje mes kaosit intelektual dhe edukimit social?

  Ajo që nënkuptohet me kaos intelektual është (mendimi i palogjikshëm), që do të thotë një person që nuk flet me logjikë dhe nuk ka aftësi t’i përmbahet logjikës, kështu që fjalimi i tij është i njollosur me konfuzion, injorancë dhe analogji banale. Dhe këtu është një çështje e rëndësishme: …

Read More »

Të rinjtë dhe e ardhmja

Të rinjtë dhe e ardhmja Ka nga ata muslimanë që e shohin Islamin përmes pamjes së jashtme të një personi dhe të tjerë që e kuptojnë atë përmes karaktereve, vlerave dhe etikës. Grupi i parë ka një kuptim sipërfaqësor se çfarë është Islami dhe është shumica e muslimanëve në këtë …

Read More »

THIRRJA PËR ARSIMIM DHE LARGIM NGA PASIMI I VERBËR NUK ËSHTË ISLAMOFOBI

  Nuk ka prind që nuk do të donte të shihte fëmiun e vet që shënon rezultate në jetë, shkollim dhe arsimim. Secili prind ka dëshirën që fëmiu i tij të jetë i veçuar në të arritura dhe suksese. Nëse është kështu atëherë përse të mos angazhohemi pandërprerë që trashëgimtarët …

Read More »

Në njërën anë shkatërrojnë e në anën tjetër thonë: ishte sprovë nga Zoti

  Shpeshherë njeriu në çështjet që janë në dorën dhe vullnetin e tij i kryen në kundërshtim me dëshirën Hyjnore, duke arsyetuar veprimin si vullnet dhe sprovë e Zotit. Ndoshta dhe mund të kemi keqkuptime rreth nocionit sprovë apo kjo ishte sprovë nga Zoti. Jeta e kësaj bote ka anën …

Read More »

Kultura, tradita dhe doket arabe janë arabe e jo Islame.

Po, ka mendësi armike të interpretimit e komentimit të gjërave fetare që dërgojnë në urrejtje, thyerje, ofendime e përçarje ndër Shqiptare. Po, ka! E lehtë të kuptohet! Duhet organet, institucionet e shoqëria jonë të ndalin këtë fenomen që në emër të fesë synojnë zhbërjen e kombit dhe dëmtimin ndaj Islamit …

Read More »

Të mos jetojmë në frikë por t’i përvishemi angazhimit e punës

Të mos jetojmë në frikë por t’i përvishemi angazhimit e punës Përse të krijojmë opinion të frikës në shoqërinë tonë? A thua të rinjtë dhe gjeneratat si tërësi kanë nevojë për një shoqëri që edhe në këtë botë jetojnë në frikë por edhe u paralajmërohet frika edhe për botën e …

Read More »

Nasruddin Albani

Refuzoi partitë fetare dhe kritikoi “Vëllazërinë Myslimane” dhe “Grupin Tableegh”… Albani akuzoi drejtuesit e Vëllazërisë për injorancë. Ai tha në një nga mësimet: “Shumë anëtarë të Vëllazërisë Myslimane flasin me zë të lartë për atë që nuk e dinë dhe thonë atë që nuk e dinë. Më pyetën më shumë …

Read More »

Investimi më i madh është investimi në mendjen e njeriut.

Disa prej tyre punojnë një orë pune për pesë dollarë, disa prej tyre dhjetë dollarë, disa tjerë njëqind dollarë si dhe prej tyre vlera e një ore pune e barabartë me një mijë dollarë, dhe kompania në të cilën ai punon fiton qindra-mijëra dollarë. Pra kush e bëri vlerën e …

Read More »

Fuqia e një buzëqeshjeje të thjeshtë.

  Bëjeni qëllimin të buzëqeshni kur të mundeni. Buzëqeshni kur jeni duke folur me njerëzit, kur jeni duke folur publikisht, kur paguani arkëtarin në arkë, kur nuk jeni dakord ose debatoni për një çështje me dikë, kur jeni në shtëpi ose në punë, dhe veçanërisht kur hyni në xhami, për …

Read More »

DËGJIM, mbështetje, mirënjohje, dashuri, besim dhe durim

“Të mbash një filxhan kafe në dorë kur dikush vjen dhe të godet krahun ose të shtrëngon krahun, duke të derdhur kafenë kudo” Pse e derdhi kafen? “sepse dikush me ka goditur” Përgjigje të gabuar! Ju derdhët kafenë sepse kishte kafe në filxhanin tuaj. Nëse do të kishte çaj në …

Read More »