Teknologji

A është vërtetë e vlefshme shkenca si një rrugë drejt besimit?

Ka dy mënyra për të besuar! Njëra prej tyre është zemra dhe tjetra është mendja, dhe të dyja e lidhin besimtarin me Zotin, Krijuesin e ekzistencës dhe kontrolluesin e çështjes në të, dhe këtyre dy rrugëve ka nga ata që ia shtojnë diturinë një të tretës, rrugë, ose e bëjnë …

Read More »

“Dhe bashkëpunoni në mirësi dhe devotshmëri, por mos bashkëpunoni në mëkate dhe agresion.”

“Dhe bashkëpunoni në mirësi dhe devotshmëri, por mos bashkëpunoni në mëkate dhe agresion.” Devotshmëria konsiderohet si qëllimi përfundimtar në legjislacionin islam dhe nuk ka adhurim apo një nga detyrat e detyrueshme përveç se e vërteta, i Madhërishmi, e ka qartësuar se qëllimi i saj është devotshmëria. Pra, çfarë është devotshmëria? …

Read More »

I premtoj Zotit që asnjë pikë boje nuk do të rrjedhë nga pena ime për të derdhur në kënetën e sektarizmit.

I premtoj Zotit që asnjë pikë boje nuk do të rrjedhë nga pena ime për të derdhur në kënetën e sektarizmit. Dhe se gjuha ime nuk angazhohet kurrë në një letër për të ndezur zjarrin e sektarizmit. Dhe unë i zotoj Zotit që të respektojë të drejtat e vëllazërisë islame …

Read More »

Kush e ka shpikur internetin?

Historia e internetit filloi me email. Përdorimi i parë tregtar publik i internetit ishte përmes postës elektronike, dhe kjo ndodhi në vitin 1989. Kjo ishte kur MCI Mail dhe Compuserve nisën serverat e tyre të postës elektronike, duke lidhur rreth 500,000 përdorues. Në të njëjtin vit, Tim Berners-Lee dhe ekipi …

Read More »

ZBULIMET E FUNDIT TEKNOLOGJIKE

Nga pajisjet e sofistikuara teknologjike që po revolucionarizojnë shkencën e mjekësisë, deri tek telefonat e mençur që na ndihmojnë të kryejmë detyrat tona të përditshme, teknologjia po evoluon çdo ditë duke sjellë zbulime të reja. Në këtë artikull kemi sjellë disa nga të rejat e kësaj jave në botën e …

Read More »