Fitues nuk janë ata njerëz që nuk deshtojn asnjëherë, por ata të cilët nuk dorëzohen kurr!

Fitues nuk janë ata njerëz që nuk deshtojn asnjëherë, por ata të cilët nuk dorëzohen kurr!

Dy mëkatet më të rënda në jetë prej të cilave rrjedhin gjithë të tjerat me radhë:

1). Padurimi dhe

2). Mosveprimi.

Kam lexuar në shum libra që personazhet kanë skarifikuar lumturinë e tyre për të tjerë.
Kur ata bëhen të lumtur nga lumturia e tjerëve
Por, me keqardhje mund ta them se ende nuk kam takuar një njeri të tillë.

Të tillë mund t’i gjesh vetëm në libra, në ëndrra, në përralla…!

Prandaj më pëlqejnë librat sepse aty është krejt një botë tjetër, krejt ndryshe nga ky realitet i yni, në këtë botë që ne jetojmë.

Siç thoshte Dostojevski :

”Ne vrasim gjithë në jetë miku im! Disa vrasim me plumba, disa me fjalë disa me vepra e disave duke mos u bërë asgjë.”

Më të rëndësishëm janë ata persona që me mungesen e tyre na bëjnë të shohim boten bardh e zi!

Jeta nganjëherë të mërzit.
Atë që e do smund ta kesh.
Ajo që e ke nuk të bën të lumtur.
Ajo që të bën të lumtur nuk është përgjithmon.
Ajo që është përgjithmon të mërzitet.
Nuk është e thënë të jetë vetëm dashuria.
E, dashuria është diqka tjetër.
Po, po diqka tjetër…!!!

Shkruan: Visar Dili