Histori kuptimplote

 
Në vitin 1993, kombëtarja afrikane e Zambisë ishte një ekip i fortë.. dhe në radhët e saj ishte një lojtar profesionist Zambian i quajtur Kalusha Bwalya.
Kalusha nuk u pajtua me trajnerin për ta përjashtuar atë nga një ndeshje e rëndësishme për kombëtaren jashtë vendit..dhe nuk mundi ta bindte trajnerin që ta përfshinte në lojë, pavarësisht rëndësisë që kjo kishte për të.

Kalusha tha: “Kam qarë me urth.. Ndjeva se bota më kishte bërë keq dhe më errësoi fytyrën pas përjashtimit tim.. Më kërkuan të udhëtoja për t’iu bashkuar ekipit, por unë refuzova, sepse e di që trajneri ka vendosi çështjen time.”

Ai ishte në depresion, i mbyllur në vetvete dhe i pikëlluar shumë.
Habia këtu është se avioni në të cilin udhëtoi ekipi u rrëzua dhe të gjithë në bord vdiqën.
Veç Kalushës që e pa se bota kishte marrë fund për të.. Ai jetoi dhe mbijetoi
Kalusha më vonë u bë trajner i ekipit të të rinjve dhe udhëhoqi vendin e tij në finalen e Kombeve Afrikane
Tani është ministër i Rinisë dhe Sporteve!
Zoti nuk ju pengon nga asgjë që është e mirë për ju