Dita e punëtorëve

 
Jeni ju ata qe me veprat tuaja ndertuat vendin dhe brezat.
Zoti ju dhente suksese me shendet e begati e nga miresia juaj qe ndertoni atdheun dhe ballin lart e koken lart sado qe te shperblejme ne nuk do të mund përmbushim të drejtën tuaj.
Festa juaj është një nga ditët më të bukura të vitit, në të cilën ka mirësi, dashuri, paqe dhe begati.
Ju jeni ata që ndërtuat mëmëdheun dhe brezat, lusim Zotin t’ju japë të mira dhe t’jua përmbushë shpresat.
Atyre që me veprat e tyre ndërtuan atdheun dhe brezat e tyre, ju jeni sot këtu, lutemi për ju.
“Nuk han ushqim më të mirë sesa ai që ushqehet prej punës së duarve të veta dhe me të vërtetë, Profeti i Zotit Davud a.s. ka ngrënë nga puna e duarve të tij.”
Muhamedi a.s