Histori dhe foto.

Histori dhe foto.
Një statujë në Bratislavë, në Sllovakinë qendrore, u ngrit për të përkujtuar një punëtor pastrimi që donte një vajzë dhe e la pasi i tregoi për punën e tij. Ajo nuk refuzoj , kështu që i premtoi të pinte kafe me të. Kështu ajo e theu premtimin dhe ai mbeti duke e pritur atë çdo ditë në të njëjtën kohe dhe vend.
Pas vdekjes së tij i ngritën një statujë dhe pranë saj u ndërtua një kafene që njerëzit të vinin të pinin kafe dhe të shpreheshin vlerësimin dhe simpatinë e tyre për të, dhe për pastruesit në përgjithësi…
Kapela është bërë e lëmuar dhe ngjyra i ka ndryshuar për shkak të shumë njerëzve që e përshëndesin duke i fshirë në kokë…
Kur vlerësohen ata që meritojnë vlerësim.