Aktualitet

Të menqurit kanë thënë:

Të menqurit kanë thënë: * Kur bën durim, bëje pa ankesa; * Kur distancohesh, bëje pa lëndim; * Kur të falësh, bëje pa fjalë; Dije se Zoti që të gjitha këto i ka cilësuar në Kuran që të veprohen në mënyrën më të bukur. Zoti ynë thotë: “bëhu i durueshëm, …

Read More »

Në shoqëritë myslimane historia njeh Ibn Rushdi që ishte i pari që lejoi dhe inkurajonte racionalen, mendjen.

Në shoqëritë myslimane historia njeh Ibn Rushdi që ishte i pari që lejoi dhe inkurajonte racionalen, mendjen. Dhe ai për këtë edhe shkroi gjatë e shumë libra. Por ajo që e rrënoj avancimin shkencorë është djegia e librave të tij, e që i dha fund tolerancës dhe diversitetit në mendime, …

Read More »

E DIELA EKOLOGJIKE

E DIELA EKOLOGJIKE Dr. Zeqir Veselaj Përderisa ne nuk inkurajojmë fëmijët ta përjetojnë dhe të lidhen me natyrën, nuk ka gjasa që ata ta duan dhe mbrojnë atë! Nuk mund të mbrosh diçka që nuk e do! Kaq e thjeshtë është! PS. Ndërlidhja e fjalive me Kosovën dhe Ditën e …

Read More »

Opinionet 1000 vjeçare janë zbulim 𝐍𝐎𝐓-JO.

Është shumë e trishtueshme të dëshmosh që disa studiues sulmojnë studiues të tjerë për shkak të ndjekjes së mendimeve që nuk ishin opinioni dominues 1000 vjet më parë. Opinionet 1000 vjeçare janë zbulim 𝐍𝐎𝐓-JO. Nëse një dijetar beson se një mendim i kundërt është i pasaktë, atëherë vërtetimi i kësaj …

Read More »

Islami ka kontekstin historik dhe atë të përgjithshëm.

Islami ka kontekstin historik dhe atë të përgjithshëm. Konteksti historik nuk sjell ndonjë dispozitë por sjell mësime e rrëfime mbi të shkuarën. Kurse konteksti i përgjithshëm, siç është besimi në Zotin, adhurimi, edukata, morali dhe dituria e puna janë në hap dhe kërkesë e secilës kohë e rrethanë.

Read More »

Shoqëritë ndryshojne, ligjet jetesore gjithashtu

Shoqëritë ndryshojne, ligjet jetesore gjithashtu, shkencat avancijnë dhe shënojnë zhvillim te hovshëm, vëmendja dhe syqelesia e njerëzve ndryshon varësisht vendit e mentalitetit etj e kështu është e pamundur të paramendojmë shoqerinë njerezore të ngurtë në një mendim te thënë e shkruar ne kohë të ndryshme. Thënë me shkurt, mendimet, qëndrimet …

Read More »

Shkruan, Blerina Ademi Sahiti: Çika e babit,

Çika e babit, Ti e vogla ime, fjalët që po t’i them mbaji vathë në vesh sepse e ardhmja vjen shpejt Çika e babit, As për hir të dashurisë dhunën mos e duro! Herën e parë që të nënçmon Herën e parë që të detyron të bësh diçka pa dëshirën …

Read More »

Unë jam një mysliman i orientuar drejt së ardhmes..!

“Unë jam një mysliman i orientuar drejt së ardhmes..!” “Arabi lexon 0.79 libra në vit, 3- libra në vit, kurse Japonezi lexon 80 libra në vit. E si është e mundur të jem njësoj sikurse Japonezi dhe Amerikani të cilët kanë mësuar të lexojnë, shkruajnë dhe të kryejnë punët me …

Read More »

Shumë kohë më parë, një burrë i mençur, ndërsa po u afrohej viteve të pleqërisë, thirri më të voglin prej djemve dhe i tha:

Shumë kohë më parë, një burrë i mençur, ndërsa po u afrohej viteve të pleqërisë, thirri më të voglin prej djemve dhe i tha: “Bir, e kam kaluar gjithë jetën duke edukuar botën. Tani, në momentet e mia të fundit dua të të them diçka të rëndësishme.” Ndërsa e dëgjonte …

Read More »