Aktualitet

Si i shpjegon Kur’ani parimet dhe ngjarjet që çojnë në ekzistencën tonë tokësore?

Si i shpjegon Kur’ani parimet dhe ngjarjet që çojnë në ekzistencën tonë tokësore? 1- Ademi u krijua si një qenie njerëzore e përsosur nga një Krijues i përsosur. 2- Qeniet njerëzore janë krijuar me natyrë të përsosur. Përsosmëria jonë mund të demonstrohet nga aftësia jonë për të zgjedhur Perëndinë lirisht …

Read More »

Mos u dorëzo kurrë ..

Mos u dorëzo kurrë .. “John Bannister” Një shkencëtar gjerman duke punuar në Universitetin e Oksfordit në Angli kur arriti 65 vjeç, ai u dërgua në pension sipas ligjeve të universitetit. E si rezultat i zellit të tij dhe mos heqjes dorë nga shkenca e angazhimi, ai fitoi çmimin Nobel …

Read More »

Rihapja e mendjes muslimane.

Rihapja e mendjes muslimane Një mendje është si një parashutë. Nuk funksionon nëse nuk është e hapur. Kështu që për të mbijetuar, duhet ta mbash mendjen hapur. Një civilizim është rezultat i produkteve kolektive intelektuale të njerëzve të tij. Sapo të vendosë të kufizojë lirinë e tyre të mendimit dhe …

Read More »

Zoti nuk na ka krijuar neve për të jetuar në shpellë por na bëri mëkëmbës në tokë.

Zoti nuk na ka krijuar neve për të jetuar në shpellë por na bëri mëkëmbës në tokë. Mëkëmbës në tokë është ai që fillon me mbjelljen e një peme e deri te prodhimi i teknologjisë… Njeriu e ka detyrë si mëkëmbës që në tokë të jetë shërbyes dhe lehtësues i …

Read More »

Besnikëria e ndershmëria vlera të përgjithshme!

Mos humbni kohë për njerëz negativë. Bota është e mbushur me shumë shpirtra të bukur që tani. Ndershmëria juaj, besnikëria dhe miqësia përqendrojnë vëmendjen drejt e tyre drejt teje. Të jesh i ndershëm, besnik dhe miqësorë, janë vlera universale të cilat e ngritin personin lart në një shoqëri. Shoqëritë përparimtare …

Read More »