Aktualitet

Tregohet se ishte një njeri i urtë ( pleqnarë) ku njerëzit shkonin te ai për t’u konsulltuar për shumë çështje.

Tregohet se ishte një njeri i urtë ( pleqnarë) ku njerëzit shkonin te ai për t’u konsulltuar për shumë çështje. Një ditë prej ditë shkuan disa veta që kishin halle te ai që të merrnin mendim prej tij plr hallet e tyre. Ai u tha: Po ua tregoj një shaka: …

Read More »

Për të çuar përpara pjesë të botës arabe, disa liderë menduan se mund të blinin mjetet e modernitetit

Për të çuar përpara pjesë të botës arabe, disa liderë menduan se mund të blinin mjetet e modernitetit si universitetet e reja të stilit perëndimor, restorantet e ushqimit të shpejtë dhe argëtimet moderne dhe e bënë. Rezultati nuk ishte moderniteti, por të njëjtët të rinj me diploma universitare, por me …

Read More »

Nëna💔

Nëna💔 Nëna e një fëmije nën moshën tetë vjeç vdiq, kështu që babai i tij u martua me një grua të dytë dhe një ditë e pyeti djalin e tij: Cili është ndryshimi midis nënës suaj të vjetër dhe “nënës” suaj të re? Djali i vogël u përgjigj me gjithë …

Read More »

Thuhet se një baba i foli në vesh djalit të tij: O djali im, në këtë botë është vetëm një krim e ai është vrasja.

“Thuhet se një baba i foli në vesh djalit të tij: O djali im, në këtë botë është vetëm një krim e ai është vrasja. Djali u çudit dhe e pyeti babain e tij: A po dyshon në edukimin tënd ndaj meje dhe a po mendon se unë mbys njerëz? …

Read More »

Më dëgjon…

Më dëgjon… Kam kohë që trokas në tëndën zemër, Si një endacak, një porte hekuri,ndryshkur Hera-herës, të thërras shpirt e herë në emër… Më përgjigjet vjeshta e një gjethe e tharë, vyshkur ! Pse u ktheve kështu, kaq i ftohtë, si i pa jetë… Si një manekinë që vitrinave qëndron …

Read More »

NDIHEM APO NDJEHEM?

NDIHEM APO NDJEHEM? Ndiej apo ndjej? Si ndihesh apo si ndjehesh? Të dyja janë fjalë shqipe. Bëhen joshqipe kur i hyjnë në hise njëra-tjetrës. Kanë prejardhje dhe kuptime të ndryshme. I. “Ndiej, me ndie”, e burimit indoeuropian të shqipes, ka dy kuptime kryesore: – Dëgjoj. Nuk ndiej, kam dyll në …

Read More »

Sofistikimin moral mund ta provosh vetëm me kundërshtarët apo me ata që nuk janë dakord me ty…

­ Për sa i përket asaj që bën me miqtë dhe të afërmit, ajo bazohet në nervozizëm apo dashuri, jo moral… Me fjalë të tjera: Është shumë normale që ti të mbrosh vëllain tënd nëse atij i bëhet padrejtësi, por është me mirë të mbrosh kundërshtarin tënd nëse i bëhet …

Read More »

Ekstremisti dhe fanatizmi

Ekstremisti dhe fanatizmi Kjo injorancë e pushtoi botën islame dhe e pushtoi atë në mënyrë tiranike, ia grabiti çdo liri intelektuale dhe ia grabiti mendjen dhe funksionin e saj, kështu që ai i merrte gjërat për një kauzë muslimane dhe jo të shikonte, të mendonte, të hulumtonte apo të dyshonte… …

Read More »

Një nga dhuratat më të mira që prindërit mund t’u bëjnë fëmijëve të tyre në kohët moderne është:

Një nga dhuratat më të mira që prindërit mund t’u bëjnë fëmijëve të tyre në kohët moderne është: vetëbesimi dhe ndjenja e respektit si dhe ruajtja e identitetit. Pa këtë, fëmijët tanë do të rriten me çështje komplekse inferioriteti. Ata do të jenë të dobët dhe nuk do të kenë …

Read More »

Myftiu emëron një femër këshilltare të tij

Myftiu emëron një femër këshilltare të tij Sheikh Ahmed El Tayeb, Imami i Madh i Al Azhar – autoriteti më i lartë i Egjiptit për Islamin Sunit – ka emëruar këshilltaren e tij të parë femër. Dr Nahla Al Saeedy konfirmoi emërimin e saj si këshilltare e Imamit për çështjet …

Read More »