Aktualitet

Ne jetojmë në një botë pluraliste

Ne jetojmë në një botë pluraliste dhe pluralizmi është një fakt i pashmangshëm. Ne jemi qytetarë të barabartë, por me prejardhje të ndryshme kulturore dhe fetare. Ne kemi identitet etni e ngjyrime dhe pikëpamje të ndryshme në besim, ndryshe, gjuhë e mendësi të llojllojshme, kulturë e zakone të shumta në …

Read More »

Të thuhet se Kuranin nuk mund ta kuptojmë veçse në gjuhën arabe eshte deklarim i pamatur, absurd dhe i dëmshëm..!!!

Ti nuk mundesh me kuptu Kuranin ne gjuhen tjeter, veçse në gjuhën arabe! Kurani është deti e në deti di vetëm unë me notu! Unë jam i mrrim dhe Librin e shenjtë mund ta shpjegoj vetëm i mrrimi ! Ti pasi nuk e dinë gjuhën e Kuranit në arabisht, mos …

Read More »

Kohe qe ndryshojne shpejt

Vini re përshpejtimin e zhvillimit dhe ndryshimit të gjeneratave me përhapjen e telefonave të mençur në këto kohë të globalizimit dhe qasjes ndryshe të gjeneratave të reja në krahasim me të kaluarat. Më parë ne qëndronim ulur para gjyshërve për të dëgjuar nga ata këshilla por ja që sot për …

Read More »

CKA NA KA DHËNË ZOTI?

CKA NA KA DHËNË ZOTI? Veshët, sytë, zemrën, mendjen, shëndetin dhe ushqimin… Në rregull, tregoju pra njerëzve të mirën e mos e zgjatë më shumë, leja më pas në Dorë të Zotit e ti pusho pak. Mos u pikëllo nëse s’mundesh me i ba gjithë si vet ( i mirë) …

Read More »

Të gjithë i gjykojmë të tjerët sipas standardeve tona.

  A duhet të kemi parasysh se të tjerët ndoshta kanë një udhëtim ndryshe? I gjykojmë tjerët pse nuk janë si ne, filani nuk është si unë dhe unë s’jam si ai. Është i mirë nëse është siç jam unë, në të kundërtën nuk ia vlen. E përse ai të …

Read More »

‘S’dua të rri më këtu, dua të shkoj në shtëpi’

‘S’dua të rri më këtu, dua të shkoj në shtëpi’, flet vogëlushja shqiptare në kampin e ISIS’it Me lot në sy dhe e strukur pas një muri, Jasmina e vogël i thotë gazetarit se do të shkojë në shtëpinë e saj në Shqipëri ku ka të afërmit e dy shoqe …

Read More »

Le të angazhohemi të gjithë për të punuar për paqen-Let’s all commit to working for peace.

Në një botë gjithnjë e më të globalizuar. Ne duhet të gjejmë mënyra për t’u shoqëruar. Ne duhet të punojmë drejt pajtimit e jo tjetërsimit. Rruga drejt dashurisë ndaj Zotit dhe fqinjit të dashur nuk kalon përmes racizmit ose luftës. Le të angazhohemi të gjithë për të punuar për paqen. …

Read More »

Morali, etika dhe kultura janë segmente të rëndësishme për një shoqëri që aspiron..

Morali, etika dhe kultura janë segmente të rëndësishme për një shoqëri që aspiron të kultivoj vlera të respektit, besimit, paqes e mirësjelljes me të gjithë. Thotë Zoti në Kuran: “Vërtet, ti je në një shkallë të lartë të moralit!” |KALEM:4|

Read More »

Një privilegj kaq i madh që iu dha njeriut, nuk është lënë pa përgjegjësi

Njeriu është krijesa e vetme në sipërfaqen tokës që është pajisur me forcën e intelektit, të logjikës. Asnjë gjallesë tjetër në planetin Tokë dhe me gjerë, të paktën deri më tani, nuk është konfirmuar shkencërisht se posedon arsye, përmes së cilës gjykon dhe dallon të mirën dhe të keqen, ose …

Read More »