Aktualitet

I njëjti manipulim i rastësishëm i rrezeve kozmike nga hapësira e jashtme që mund të konvertojë

I njëjti manipulim i rastësishëm i rrezeve kozmike nga hapësira e jashtme që mund të konvertojë A.I. “Arsyetimi” në çmenduri mund të përdoret gjithashtu në rrotullim të kundërt për të kuruar inputet e çmendurisë njerëzore. Problemi i A.I. mbetet, domethënë, si të menaxhohen inputet e paradigmës në një paradigmë mjeshtërore …

Read More »

Objekte fetare të prekura nga tërmeti masiv në Antakia e lashtë

Objekte fetare të prekura nga tërmeti masiv në Antakia e lashtë Qyteti turk i njohur për historinë e tij të pasur dhe trashëgiminë shumëfetare përballet me sfidën e rindërtimit pas humbjes së vendeve të shenjta shekullore. Antakia, një djep i qytetërimit, është i njohur për historinë e saj të pasur …

Read More »

Njerëzit me personalitet të formuar:

Njerëzit me personalitet të formuar: Flasin mirë për të tjerët Janë zemërgjerë dhe dinë të falin Ata nuk e lavdërojnë vetën e tyre Gjithmonë janë të buzëqeshur I lënë hapësirë bashkëbiseduesit që të flas Dëgjojnë me vëmendje Këshillojnë dhe japin kritika, por nuk janë kriticistë Humorin e kan në shprehje, …

Read More »

Rruga e mbërritjes është më e mirë se mbërritja.

Nga rregullat e sjelljes filozofike: Mërzia është një dështim për të menaxhuar dëshirën. Sapo dëshira plotësohet, ajo fshihet dhe zhduket, dhe më pas mërzitja kthehet. Kur dëshira nuk plotësohet, ajo dobësohet dhe vyshket, dhe më pas mbizotëron mërzia. Dëshira ndizet brenda distancës midis aksesit që e shkatërron atë dhe mungesës …

Read More »

Rrënjosja e besimit

Rrënjosja e besimit Nuk është e mundur të ndash besimtarin dhe mendimtarin tek njeriu, sipas mendimit të Joseph Buchinsky. Nga ana tjetër, Whitehead beson se Aristoteli është i vetmi ndër kolegët e tij filozofë që ishte në gjendje të mendonte në mënyrë të pavarur nga kufizimet e besimit. Këto mendime …

Read More »

A mund t’i shërbejë Inteligjenca Artificiale Kur’anit?

A mund t’i shërbejë Inteligjenca Artificiale Kur’anit? Inteligjenca artificiale është veçanërisht e rëndësishme në përpunimin e gjuhëve natyrore. Në përpjekjen time për të kuptuar dhe sqaruar parimet e Inteligjencës Artificiale, unë formulova një listë të disa prej mundësive të ofruara nga AI për shërbimin e Kuranit të Shenjtë. Unë do …

Read More »

EPOPEJA E LAVDISHME

Një popull ka të ardhme që kujton paraardhësit ndërsa investon në edukimin e arsimimin e pasardhësve.. U flijuan për Kosovën e së ardhmes, të lirë e në paqe. Mirëmëngjesi Kosovë kreshnike!

Read More »

“Bën mirë gjen mirë”

Thuhet: “Bën mirë gjen mirë” Kuptimi i parë: Kur bën mirë, do të korrësh vetëm të mira (ndjeke atë)… Një kuptim i dytë: Ki besim tek Zoti dhe nuk do të gjesh gjë tjetër veç mendimit tënd të mirë për Të… Mos kini frikë nga vdekja, nëse besimi juaj në …

Read More »

M’u desh shumë kohë për të kuptuar se çdo person është përgjegjës për jetën e tij.

M’u desh shumë kohë për të kuptuar se çdo person është përgjegjës për jetën e tij. Kuptova se ankthi im, shqetësimi, frikësimi, stresi… nuk i zgjidh problemet tuaja, por i përkeqëson të miat. Pas një kohe, djali tha: “Nënë, i kam marrë rezultatet e provimeve të fundvitit dhe nuk janë …

Read More »

Energji dhe kohë e humbur në kaos

 Ai është vehabi, ndërsa ky është selefi e ai tjetri sufi, kurse ky pranë nesh shia, e një ma andej është zejdi,ka edhe druz e të mos flasim se ka edhe ahmedi e nakshibendi. E miliona e miliona emërtime tjera, ky xhemat i atij e ai xhemat i këtij. Ky …

Read More »