Aktualitet

Bota ka nevojë për njerëz të lumtur

  Ajo ka nevojë për të si ajri dhe dielli. Asgjë dhe askush nuk mund të na bëjë të lumtur nëse jo vetë. Dhe nuk keni nevojë të zotëroni shumë gjëra. Jetoni në paqe kush e vlerëson dhe duke shijuar gjërat thelbësore, duke jetuar në harmoni me veten dhe të …

Read More »

Ku është fetarizmi?

  Nëse një shoqëri ka kronikë ditore të zezë e shoqëri me krizë familjare, dukuri të rënda siç është droga, vjedhjet, ofendimet e sulmet, vrasjet e ndarjet, gënjeshtra e paturpësi, prishje dhe shkëputje e lidhjeve farefisnore e lidhjeve të gjakut e të shoqërisë, nëse ka kaq shume mllef e urrejtje …

Read More »

Nderimi i fqinjit dhe dashamirësia ndaj tij në Islam

  Të nderosh fqinjin dhe të jesh i sjellshëm me të është pjesë e besimit dhe vërtetohet nga ajo që tha Zoti në Kuran: “Adhuroni vetëm Zotin; Mos ia atribuoni hyjninë të tjerëve. Jini të mirë me prindërit tuaj, me të afërmit tuaj, me jetimët, me të paaftët, me fqinjët …

Read More »

Islami është feja e dashurisë.

Islami nuk është fe e nënshtrimit apo e bindjes. Islami është feja e dashurisë. Islami, i cili për shekuj ishte feja e dashurisë ndaj Zotit, nuk duhet lejuar të shndërrohet në ashpërsi e vrazhdësi e dhunë dhe vuajtje e mjerim. Mendjelehtësia e kohëve moderne nëpër të cilën po kalojmë sjell …

Read More »

Botës i duhet një medh-heb i ri….!

  Njëri nga mësuesit e fesë Islame në Arabinë Saudiane ka deklaruar se i lutet Zotit që t’i mundësoj atij të themelojë një medhheb-jurispudencë Islame të re e të kohës. Salih Megamisi imam nga Arabia Saudiane ka thënë se medh-hebet janë themeluar nga njerëzit dhe ato s’kanë mandat të përjetshëm …

Read More »

Le të kuptojmë se të gjitha marrëdhëniet janë krijuar për rehati dhe dhembshuri:

Le të kuptojmë se të gjitha marrëdhëniet janë krijuar për rehati dhe dhembshuri: “Ne do t’ju forcojmë me vëllain tuaj” Kur i tha shokut të tij: “Mos u pikëllo”. “Dhe Ai vendosi mes jush dashuri dhe mëshirë.” Ne nuk jemi krijuar për të provuar qëllimet e mira, ose për të …

Read More »

Rreth agjërimit e shëndetit të flasin kompetentët e jo tjerët

Mjekët japin këshilla së si duhet agjeruar diabetikët Lloji i diabetit: Nëse jeni diagnostikuar me diabet të tipit 1, është veçanërisht e rëndësishme që të jeni të vetëdijshëm se ka faktorë të ndryshëm rreziku që lidhen me agjërimin, pasi shëndeti përkeqësohet nga fakti që jeni me insulinë. Ju jeni në …

Read More »

Një realitet i dhimbshëm

Kur një drejtor pyeti tre punonjës në punë, a është 2 + 2 = 5? I pari u përgjigj: Po zotëri = 5 Sa i përket të dytit, ai u përgjigj: Po zotëri = 5 nëse i shtojmë 1 Dhe i treti tha: Jo zotëri gabim, është = 4 Punonjësit …

Read More »

Ligjëron gjithë ditën:

Ligjëron gjithë ditën: Mallkon, ofendon, përgëzon për xhehenem-zjarr, tregon saktë kush hi e kush jo në zjarr e ferr. Mallkon këdo që s’mendon njësoj. Përdorë gjuhë të urrejtjes e frikës e ofendimit, sulmon ata që e duan fjalën e lirë, ata që e duan paqen. Kur i thua mos mallko …

Read More »

Kjo pyetje na erdhi në redaksi:

  Ju lutem më ndihmoni, sepse më mundojnë dyshimet, dhe unë jam një grua e përkushtuar dhe e dua fenë, por dyshimi më prish marrëdhënien me Krijuesin tim, dhe më bën që të mos e kthej zemrën time drejt adhurimit! Pyetja ime eshte: Pse Zoti dëshiron që këto krijesa, duke …

Read More »