Janë vetëm Bekimet e Prindërve tanë që mund të na bëjnë njeriun më të Fuqishëm të kësaj bote.

Një herë në një qytet, jetonte një rrobaqepës i varfër në një shtëpi të vogël me djalin e tij të vetëm.

Ai kishte një ëndërr që djali i tij të studionte mirë dhe të gjente një punë të mirë.

Kështu, ai vendosi të siguronte për arsimimin më të mirë të djalit të tij, pavarësisht nga situata e tyre aktuale. Babai punonte ditë e natë për të fituar para për shkollimin e djalit të tij. Djali i tij studioi me zell.

Pas vitesh, ëndrra e babait u realizua dhe djali i tij u zgjodh kryetar i një kompanie të madhe në qytet.

Një ditë, babai vendosi të vizitojë zyrën e djalit të tij. Kur babai erdhi për të parë të birin në zyrë, pa që djali i tij ishte ulur në karrigen e tij luksoze, në zyrën e tij të madhe dhe luksoze.

Sapo djali pa të atin, u gëzua shumë dhe u ngrit nga karrigia dhe e priti.

Babai buzëqeshi dhe e bëri të birin të ulej në karrige dhe qëndroi pas djalit të tij, duke vendosur duart mbi supin e tij i tha: “Bir, çfarë mendon? Kush do të ndihej si njeriu më i fuqishëm tani?”

Përpara se babai të fliste më tej, djali tha: “Baba, ndihem sikur unë jam personi më i fuqishëm”.

Babai mendoi se djali do të quante të atin më të fuqishmin, por ishte shumë i zhgënjyer nga përgjigja e djalit, gjithsesi u përgjigj: “E drejtë djalë”, dhe ishte gati të linte detyrën.

Por para se të largohej, babai u kthye dhe i bëri të njëjtën pyetje të birit: “A mendon akoma se je njeriu më i fuqishëm?”

Biri u përgjigj: “Jo, baba, nëse dikush është njeriu më i fuqishëm, ai je ti”.

“Por para 1 minute më the, se ndihesh sikur je vetë më i fuqishmi”, pyeti babai.

Biri buzëqeshi dhe u përgjigj: “Po, e thashë sepse në atë çast dora e njeriut më të fuqishëm në botë ishte mbi supet e mia, kështu që në atë moment e ndjeva veten si më të fuqishmin”.

Me të dëgjuar këtë, babait iu mbushën sytë me lot gëzimi dhe përqafoi fort djalin e tij.

Mësimi:

Janë vetëm Bekimet e Prindërve tanë që mund të na bëjnë njeriun më të Fuqishëm të kësaj bote.

 

Nga: Shkolla e Suksesit