Lajme

Ekstremizmi si term gjeneral eshte veprim i skajshem ne sjellje..!

Ekstremizmi si term gjeneral eshte veprim i skajshem ne sjellje, ne qendrime dhe ne veprime, ndersa ekstremizmi fetar eshte nje forme e veçantë e interpretimit te skajshem të mesimeve selektive fetare, e bazuar ne literature dhe ideologë te perzgjedhur. Ekstremizmi krijohet dhe kultivohet nga qarqe te caktuara, në menyre qe …

Read More »

Suksesi arrihet edhe nëse je i rrëzuar, në këtë rast ngrihesh e nuk qëndron i dorëzuari.

Asnjë betejë e jetës nuk fitohet duke qëndruar si urrejtës ndaj secilit dhe kjo tregon paaftësinë për të menduar e vepruar në dobi të vetes. Askush nuk ka pësuar nga syri urrejtës i tjetrit. Shkencëtarët e të diturit kanë vazhduar rrugën dhe nuk janë ulur për t’u dorëzuar përballë urrejtjes …

Read More »

Shikoni këto 10 thënie të cilat do ju motivojnë dhe inspirojnë.

Ka shumë që mund të mësoni nga ky gjeni kreativ. Shikoni këto 10 thënie të cilat do ju motivojnë dhe inspirojnë. Për shanset ‘’Shanset humbasin nga shumë njerëz për shkak se ajo është e veshur me pantallona dhe duket si punë’’. Për suksesin ‘’Fati i mirë shpesh ndodh kur mundësia …

Read More »

Nuk i pranoj fjalimet që nxisin dhunë, mosdurim dhe jo tolerancë, sepse këto nuk janë mësime të Zotit

“ I takoj besimit në Zotin Një, Krijues i gjithësisë. Por nuk i pranoj fjalimet që nxisin dhunë, mosdurim dhe jo tolerancë, sepse këto nuk janë mësime të Zotit por i takojnë ideologjive që duan të ngriten duke shfrytëzuar fenë..!” Prof. Saeed Nashed nga Maroku #Foltash

Read More »

Ende nuk kam dëgjuar askënd që i mëson njerëzit si të praktikojnë namazin.

Ende nuk kam dëgjuar askënd që i mëson njerëzit si të praktikojnë namazin. Praktikimi i namazit nuk është në xhamia. Pyetsi: E ku? Praktikimi i namazit është kur del nga xhamia…! ‘ A je duke e praktikuar atë që e the në xhami.? Pyetsi: A nuk është  praktikimi në xhami …

Read More »

Mos u dorëzo kurrë ..

Mos u dorëzo kurrë .. “John Bannister” Një shkencëtar gjerman duke punuar në Universitetin e Oksfordit në Angli kur arriti 65 vjeç, ai u dërgua në pension sipas ligjeve të universitetit. E si rezultat i zellit të tij dhe mos heqjes dorë nga shkenca e angazhimi, ai fitoi çmimin Nobel …

Read More »

Krenaria nuk është në llafë goje…!

Krenarë janë ata popuj që e kanë mposhtur varfërinë. Krenarë janë ata popuj që kanë sjellje të bukur dhe kulturë e civilizim. Krenarë janë ata popuj që kanë shëndetësinë e zhvilluar dhe arsimimin cilësorë. Krenarë janë ata popuj që nivelin e pastërtisë dhe ambientit e kanë në shkallën më të …

Read More »

Zoti urdhëron butësinë e jo dhunën.!

Ka shumë keqkuptime që rrethojnë Kur’anin. Shpesh përshkruhet si një libër dhune dhe urrejtjeje që vetëm i shtyn muslimanët të kryejnë verbërisht akte terrori. Shumë njerëz që nuk e kanë lexuar Kur’anin ose që nuk e kuptojnë sa duhet për t’iu afruar siç duhet, nuk janë në gjendje të kuptojnë …

Read More »

Këtu është mendja- ngjarja e gomarit që solli përleshjen…

Mendja e të menduarit janë një nga dhuratat më të çmuara dhe me vlerë që Zoti i dha njeriut. Por pak njerëz e diskutojnë se ku në të vërtetë qëndron mendja, logjika e të menduarit. A është në zemër, sy, vesh a po në ballë të fytyrës..? Edhe “egërsira” ka …

Read More »