Mësim i bukur

Një biznesmen i tha punonjësit të tij: Dua të më ndërtosh një shtëpi; Ja plani, dua ta beni sipas kesaj skeme! … nuk dua të humbas asgjë!
Punonjësi lexoi planin dhe u mërzit se i kishin mbetur vetëm tre muaj për të dalë në pension, filloi të thoshte: 3 muaj për të dalë në pension dhe ky djalë po më jep një punë që do të zgjasë për gjashtë muaj.
Kështu punëtori filloi të punojë dhe i bëri shtyllat e shtëpisë pa shumë kujdes, dhe ai përdori materiale të lira dhe jo cilësore për ndërtimin, në çdo mur të shtëpisë përdorte materiale që nuk përputheshin me strukturën, dhe ai vetëm punonte për të mashtruar pronarin nga jashtë, dhe ajo që mund të mbetej kishte mbetur, dhe se për të fituar kohën normalisht do t’i duhej ta bënte këtë dhe të largohej sa më shpejt që të ishte e mundur.
Kur përfundoi ndërtimi, pronari u shfaq dhe e shikoi shtëpinë dhe i bëri shumë përshtypje pamja e saj nga jashtë, ndaj punonjësi mendoi se kishte mashtruar të zotin e shtëpisë.
I zoti i shtëpisë shikoi punonjësin, iu afrua dhe i tha: Merr çelësat! … Është dhurata juaj, për të gjitha vitet që më keni shërbyer!. .. Është shtëpia jote!!!
Si mendoni se u ndje ky njeri kur e dëgjoi këtë? Fatkeqësisht, korri atë që mbolli.
Konkluzioni:
Çfarëdo që të bëni, bëjeni me dashuri, mos lëndoni askënd, jepni një shembull të mirë, jepni më të mirën tuaj dhe do të merrni më të mirën.