Kush e ka shpikur internetin?

Historia e internetit filloi me email. Përdorimi i parë tregtar publik i internetit ishte përmes postës elektronike, dhe kjo ndodhi në vitin 1989.

Kjo ishte kur MCI Mail dhe Compuserve nisën serverat e tyre të postës elektronike, duke lidhur rreth 500,000 përdorues.

Në të njëjtin vit, Tim Berners-Lee dhe ekipi i tij CERN kanë shpikur World Wide Web, e cila është ajo që ne ende e përdorim sot, sa herë që nisim një shfletues interneti.

Megjithatë, lindja e vërtetë e internetit ka ndodhur në fillim të vitit 1983. /Indeksonline/