Sociologu francez, Alain Turenne (1925-2023)

Sociologu francez, Alain Turenne (1925-2023), vdiq të premten në mëngjes në kryeqytetin francez, Paris, në moshën 97-vjeçare.

Alain Turin konsiderohet si një nga sociologët më të rëndësishëm bashkëkohorë, i lindur në vitin 1925, ku punoi si studiues në Këshillin Kombëtar të Kërkimeve Franceze deri në vitin 1958 dhe themeloi Qendrën për Studime të Sociologjisë së Punës në Universitetin e Kilit në vitin 1960, pas së cilës ai u bë studiues në Ecole “Etudes” në Science në Paris.Ai është më i njohur për zhvillimin e konceptit të një shoqërie post-industriale.

Sociologu ka disa libra, duke përfshirë Critique de la modernité në 1998, Një paradigmë e re: Për të kuptuar botën e sotme 2005, Lëvizjet sociale, Çfarë është Demokracia?, dhe disa libra të tjerë.