Një nga kryeveprat e Dr. Ibrahim Al-Feki

1️⃣ Nuk mund ta shihni imazhin tuaj në ujë të valë, ashtu siç nuk mund të shihni fakte kur jeni të zemëruar

2️⃣ Pavarësisht se sa i zënë je, duhet të gjesh kohë për të lexuar, e nëse nuk e bën, je dorëzuar në injorancën e vullnetit tënd.

3️⃣ Mos u bëni si një mikroskop që zmadhon detajet e vogla dhe zbulon vendet e shëmtuara. Bëhu si një pasqyrë që pasqyron atë që ka përballë me paanshmëri.

4️⃣ Në zemrën e çdo njeriu është një bimë e mirë, nëse vaditej me të mirë, do t’i degëzohej dhe do t’i bënte një kopsht, e nëse do ta ujitte me të keqe, do t’i prishte dhe do t’i prishte tokën.

5️⃣ Mos dëgjoni njërën palë në çështjet personale, se sa të lënduar rrjedhin gjak në heshtje dhe sa xhelatë jetojnë në rolin e viktimës.

6️⃣ Disa njerëz e kanë zemrën si një gjethe të thatë vjeshte, sado ta shihni, ajo nuk do të bëhet kurrë e gjelbër në duart tuaja, ndaj mos u lodhni dhe ja lini erës.

7️⃣ Mos u habisni me një zog që ikën ndërsa i afroheni, ndërsa keni ushqim për të në dorë. Zogjtë, ndryshe nga disa njerëz, besojnë se liria është më e çmuar se buka.

8️⃣ Qëndrimi në këmbë të jep pak hapësirë ​​në botë, por të qëndrosh në parimet e tua të jep të gjithë botën

9. Jo gjithçka që dini ju ngushëllon zemrën, sepse disa gjëra janë më të bukura nëse mbeten të panjohura