Bukuria është në fjalë

Kur iu kërkua të zbulonte sekretin e saj të bukurisë, aktorja Audrey Hepburn shkroi këto fjalë, të cilat u lexuan në funeralin e saj.

“Për të pasur buzë të bukura, fol fjalë të mira. Për të pasur sy të bukur, shiko se çfarë është e bukur te njerëzit. Për të qëndruar të dobët, ndani vaktet tuaja me të uriturit. Për të pasur flokë të bukur, lëreni një fëmijë t’i prekë çdo ditë. Për të pasur një bukuri dera, ec me ty.”
Dije që nuk je kurrë vetëm, sepse ata që të duan dhe të duan gjithmonë të shoqërojnë. Më shumë se gjërat, njerëzit kanë nevojë të rregullohen, të përkëdhelen, të brohorasin, të thirren, të shpëtohen: kurrë mos refuzoni askënd. Mendoni për këtë : nëse ndonjëherë keni nevojë për një dorë ndihmëse, do ta gjeni një në fund të secilit prej krahëve tuaj. Kur të rriteni, do të kuptoni se keni dy duar, njëra për të ndihmuar veten dhe tjetra për të ndihmuar ata në nevojë. Bukuria e një gruaje nuk qëndron në rrobat që vesh, as në fytyrën e saj, as në mënyrën se si i mban flokët.

Bukuria e një gruaje shihet në sytë e saj, sepse ajo është dera e hapur e zemrës së saj, burimi i dashuria e saj. Bukuria e femres nuk eshte ne grimin e saj,por bukuria e vertete e shpirtit te saj eshte emocioni qe ajo dhuron,dashuria,emocioni qe ajo shpreh.Bukuria e femres rritet me kalimin e moshes. ”