Lexojeni se kush është shpikësi i WhatsApp

46 vjeçari nga Kijevi i Ukrainës Jan Koum, me profesion inxhinier është shpikësi i aplikacionit të WhatsApp
Ai aktualisht jeton në Kaliforni të Shba-së.

Askush nuk e priste qe femija ukrainas me prejardhje Hebreje Jan Koum do te behej nje dite “mbreti i muhabetit” ne bote.

Në një fshat të varfër në qytetin e Kievit të Ukrainës.. Fëmijëria e Komit ishte fëmija i vetëm i një menaxheri projekti ndërtimi dhe një amvise.. Mes privimit dhe mjerimit dhe mungesës së kërkesave më elementare të jetës.. Fëmija u rrit duke mbajtur ëndrrat e tij brenda.. Priti me padurim vitet derisa erdhi koha e largimit të tij në Shtetet e Bashkuara, ishte gjashtëmbëdhjetë vjeç, por babai zgjodhi të qëndronte në vendlindje, duke lënë të birin dhe nënën e tij të përballeshin me fatin e tyre.