Histori dhe një mësim

Histori dhe një mësim

Në një nga shkollat, një nga mësueset donte të ngrinte shpirtin e nxënësve të saj, ndaj vendosi t’u jepte një provim. Kush merr një notë të shkëlqyer?
Ajo do t’i bëjë një dhuratë të thjeshtë dhe simbolike, e cila është një palë këpucë të reja
Fëmijët u gëzuan për këtë sfidë dhe të gjithë filluan të shkruanin me zell.
Dhe surpriza ishte pas mbledhjes së letrave që të gjithë iu përgjigjën shkëlqyeshëm.

Kujt do t’i jepni dhuratën?

Përpjekja që bënë… por ajo ishte e hutuar kujt t’ia jepte çmimin.
Dhe të gjithë morën notën e plotë.

Mendimi i nxënësve ishte që secili prej tyre të shkruajë emrin e tij në një fletë të palosur dhe ta vendosë në një kuti nga e cila mësuesja zgjedh një copë letre që e vizaton nga letrat.
Pra pronari i saj do të jetë fituesi i vërtetë.
Mësuesja nxori një copë letër përpara tyre dhe lexoi emrin e fëmijës; Wafaa.
Ajo është pronare e çmimit, ndaj mund të dalë përpara dhe ta marrë çmimin në dorë.
Fëmija Wafaa doli përpara me gëzim dhe lot në sy mes duartrokitjeve të mësueses dhe të gjithë fëmijëve.
Ajo i falenderoi të gjithë dhe pranoi mësuesin e saj për atë dhuratë të mrekullueshme për të, që erdhi në vendin dhe kohën e saj.
Ajo u lodh aq shumë duke veshur këpucët e saj të vjetra sa prindërit e saj nuk mund të blinin të reja
ajo për varfërinë e tyre ekstreme..

Mësuesja u kthye e lumtur në shtëpi…. Kur i shoqi e pyeti për historinë, ajo i tha duke qarë se çfarë kishte ndodhur!!
Burri ishte i lumtur pasi e dëgjoi atë histori nga gruaja e tij… Por ai u befasua nga ajo që qante. Dhe kur e pyeti për këtë, ajo i tha:.
Kur u ktheva dhe hapa pjesën tjetër të letrave, kuptova se të gjithë shkruan emrin e Wafaa.

Kur presim që vetëm të rriturit janë të shkëlqyer në sjelljen e tyre
Ne u bëjmë padrejtësi të rinjve me sjelljen e tyre që mund t’u mësohet të gjithë popujve të botës.