Shko atje ku te vleresojne.

Nje violinist luajti me violine per 45 minuta ne metro ne New York.

Disa ndalonin ta degjonin dhe disa kalonin pa kthyer as koken. Ai fitoi 30 $ bakshishe.

Askush nuk e dinte se violinisti ishte Joshua Bell, nje nga muzikantet me te mire te botes.

Joshua luajti nje nga pjeset me te cmuara me nje violine qe kushtonte 3.5 milione $.

Dy dite para se te luante ne metro, Joshua luajti ne nje teater ne Boston, ku bileta e hyrjes ishte 100 $.

Eksperimenti provoi se edhe njeriu me i famshem, ne nje vend te zakonshem nuk do te shkelqeje. Askush nuk do t’ia dije vleren.

Ka me miliona njerez te jashtezakonshem ne bote qe nuk jane ne vendin e duhur. Vlerat e tyre dalin ne pah sapo ndrrojne ambient.

Konkluzioni: Shko atje ku te vleresojne.