Imam el-Gazaliu

Dijetari i madh islamik Imam el-Gazali u pa në ëndërr pas vdekjes së tij dhe u pyet:

“Çfarë bëri Zoti me ty? Cila nga veprimet dhe veprat e tua të lejoi të hysh në Xhenet?”

Imam el-Gazaliu u përgjigj: “Asnjë nga veprimet dhe veprat e mia nuk më dhanë hyrjen në Xhenet.
Përkundrazi, po shkruaja një natë kur një mizë ra në stilolapsin tim.

E kuptova që kishte etje pasi kishte lagështi në fundin e kupës. Kështu që ndalova së shkruari dhe e lashë të pijë. Pikërisht nëpërmjet atij veprimi më fali Zoti”