Citati i parë është Lexo e jo qajë!

Mos shpërndani lista të lutjeve se si të qajmë.
Përmbushja e dëshirave nuk bëhet me lutje por me punë, mund e angazhim.
Të hjekim dorë nga iluzionet e të mos presim realizim të fatit të bukur pa angazhim e përpjekje.
Pra kushdo që bën mirë do të shpërblehet me të.. e kush bën keq do të shpërblehet me të.
Ka shumë zhurmë dhe të qara gjatë lutjes, kjo nuk ndihmon. Mos shpërndani lista të lutjeve se si të qajmë.
S’kemi ardhur në këtë botë për të qajtur.
Në një nga netët e Ramazanit ka filluar shpallja e Kuranit, thirrje për besim, edukim, punë, arsim dhe respekt. Jo për të qarë, por për t’u ngrihur në përpjekje e djersë dhe angazhim hallall, të lejuar.
Njihni Zotin tuaj, ndiqni rrugën tuaj dhe ndryshoni fatin tuaj për mirë.
Dr. Hassan Abdullah Al-Turabi