“Format e Islamit”

“Format e Islamit”, për shkak se janë të pandryshuara që nga koha e formulimit të tyre, na kthejnë në një hapësirë ​​të lashtë ku jemi të vetëdijshëm për lindjen dhe perëndimin e diellit, stinët, hënën, [të gjitha] të cilat kanë një ndikim tek ne dhe do të na rilidhë me një lloj mjedisi.

Dhe mendojmë se shumë muslimanë e kanë atë përvojë, të themi kur shkojnë në xhami për sabah, dhe kur hyjnë, është errësirë, kur dalin, ka pak dritë dhe ata ndjejnë:
“Unë kam marrë pjesë në këtë fakt të mahnitshëm të fillimit të një dite të re.’