“Diçka e tmerrshme do të ndodhë në fshat”

“Diçka e tmerrshme do të ndodhë në fshat”

Imagjinoni një fshat shumë të vogël, ku jeton një plakë me dy fëmijët e saj, një djalë shtatëmbëdhjetë vjeç dhe një vajzë katërmbëdhjetë vjeç.

Ajo ishte duke u shërbyer mëngjesin dy djemve të saj dhe ata vërejnë një shqetësim të madh në fytyrën e saj. Dy fëmijët e pyesin se çfarë ka ndodhur me të. Ajo u përgjigjet atyre:
Nuk e di, por u zgjova me ndjenjën se diçka shumë e rrezikshme do të ndodhte në këtë fshat.

Dy djemtë qeshin me të dhe thonë se janë obsesione të vjetra.
I biri shkon në “pishinë” dhe takohet me djemtë e fshatit e u thotë atyre se nuk po hy në ujë sepse dipka e frikshme ka me ndodhë sot në fshat

Të gjithë qeshin. Dhe ai gjithashtu qesh.

Jam ende i shqetësuar për diçka që mamaja ime tha këtë mëngjes për diçka të rrezikshme që do të ndodh në këtë fshat.
U kthye në shtëpi dhe e njoftoj nënën se ai nuk u ishte bashkuar shokve në lojërat e përditshme në fshat.
Pastaj nëna i thotë:
Mos u tallni me parashikimet e të moshuarve, sepse ato ndonjëherë bëhen realitet.

E afërmja që ishte oranë shtëpisë së tyre e dëgjoj paralajmërimin e plakës dhe shkoj të blej mish, i tha kasapit më jep 2 kg se më mirë sepse dipka e frikshme do të ndodh në fshat sot dhe është mirë të jesh i përgatitur.

Kur vjen një zonjë tjetër për të blerë një mish, ai i thotë:
Merrni dy nga 2 kg sepse njerëzit vijnë këtu duke thënë se diçka serioze do të ndodhë, dhe ata po përgatiten dhe blejnë furnizime.

Një zonjë tjetër që ishte aty e dëgjoj bisedën dhe tha:
Unë kam shumë djem, më mirë më jep katër kg.
Merrni katër kilogramë.
Kështu kasapi e shet të gjithë mishin brenda gjysmë ore, pastaj ther një lopë tjetër dhe e shet të gjithën, dhe thashethemet përhapen.
Vjen një moment kur të gjithë në fshat presin që diçka të ndodhë. Të gjitha aktivitetet janë pezulluar. Befas, në orën dy të pasdites, vapa intensifikohet, si zakonisht. Dikush thotë:
E keni vënë re sa nxehtë është sot?
Po, por në këtë fshat është gjithmonë shumë vapë.
Është një fshat shumë i nxehtë; Edhe muzikantët në të i rregullojnë me katranë pjesët e veglave të tyre muzikore dhe luajnë vetëm nën hije, sepse po t’i bien nën diell, lëshohen.
– Megjithatë – thotë dikush – nuk ka qenë kurrë kaq nxehtë në këtë kohë.
Po, por jo aq e rëndë sa është tani thonë tjerët e në realitet vapa iwhte ieentike me ditët tjera.

Dhe në fshatin e shkretë, në sheshin e shkretë, zbarkon befas një zog dhe përhapet lajmi: “Në shesh është një zog”. Të gjithë vijnë të tmerruar për të parë harabelin.

Por zogjtë zbarkojnë gjithmonë këtu, zotërinj.
Po, por jo në një orë të tillë, ata vijnë ndaras

Vjen një moment tensioni i madh kur të gjithë fshatarët janë të frikësuar dhe duan të largohen pa gjetur guximin për t’i rezistuar kësaj . Dikush bërtet:
Unë jam një burrë i madh dhe do të iki.

Paketon orenditë e tij, djemtë dhe kafshët e tij, vendos gjithçka që ka në një karrocë dhe kalon rrugën qendrore ku sheh gjithë fshatin e mjerë. Vjen një moment që thonë: “Nëse ky guxon të shkojë, do të shkojmë edhe ne”.
Braktisja e fshatit fillon në çdo kuptim të fjalës. Rrobat, kafshët, gjithçka. Një person tjetër që largohet nga fshati thotë: “Ndoshta fatkeqësia nuk do të bjerë mbi gjithçka që ka mbetur nga shtëpia jonë.” Pastaj ai do të djegë shtëpinë e tij dhe të tjerët do të djegin shtëpitë e vrta.
Ata ikin me tmerr të vërtetë dhe të tmerrshëm, sikur të ishte duke ikur nga një luftë, dhe mes tyre shkoi plaka që kishte paralajmërue duke thënë:
– U thashë se diçka e tmerrshme do të ndodhte; Ata thanë se isha e çmendur.

Ja çka bën dezinformata, thashethemet dhe imagjinata?