Pranverat e huaja nuk janë preokupim i popullit tonë

Pranverat e huaja nuk janë preokupim i popullit tonë

Na mashtruan kur na ndanë në sekte dhe na bënë të urrejmë njëri-tjetrin dhe të zihemi ndonjëherë, dhe secili prej nesh e ndjen se është më i mirë dhe më i pastër se të tjerët, kur në fakt jemi njerëz.
Secili prej nesh ka avantazhet dhe disavantazhet e tij, dhe e natyrshme është që pranojmë njëri-tjetrin dhe bashkëjetojmë me njëri-tjetrin, jo të luftojmë e të derdhim gjakun.
Këtë e duan grupet ideologjike që synim kanë epërsinë dhe nxjerrjen në rrugë të atyre që u shërbejnë qorrazi interesave sektare e tjera.
Ata që u rreshtuan pas flamujve të errësirës synuan ta errësojnë vendin tonë që ndër shekuj ishte në robëri e mjerim, e pas lirisë na e duan sërish errësirën.
Pranverat e huaja nuk janë preokupim i popullit tonë.