Buka e djegur kurrë nuk lëndon askënd, por fjalët mund të jenë shumë të dhimbshme!

Buka e djegur kurrë nuk lëndon askënd, por fjalët mund të jenë shumë të dhimbshme!

Një mbrëmje nëna ime përgatiti darkën pas një dite të vështirë pune. Ajo vuri një pjatë me vezë, sallatë dhe bukën e djegur para babait tim …
E vura re menjëherë bukën e djegur…. Dhe, prisja të shikoja nëse do të ankohej për këtë, por babai filloi t’i hante, duke buzëqeshur dhe më pyeti si e kalova ditën në shkollë…
Mami i kërkoi falje babait tim për bukën e djegur. Nuk do ta harroj kurrë përgjigjen e tij ndaj saj: “Grua, unë e dua bukën të djegur!”
Më vonë kur shkova në shtrat dhe babai im erdhi për të më puthur natën e mirë, e pyeta nëse i pëlqente vërtet bukë e djegur?
Ai më përqafoi dhe më tha: “Nëna jote ka pasur një ditë të vështirë dhe është shumë e lodhur. Ajo u largua për të përgatitur këtë vakt për ne, pse ta fajësojmë dhe ta lëndojmë.
Buka e djegur kurrë nuk lëndon askënd; por fjalët mund të jenë shumë të dhimbshme! ”
Ne duhet të dimë të vlerësojmë atë që bëjnë të tjerët për ne, edhe nëse nuk është perfekte, sepse është qëllimi për të bërë më mirë dhe askush nuk është i përsosur…