Virtyti i të qenit ndërtues urësh.

Virtyti i të qenit ndërtues urësh.

Kur gjykoni Librat e Shenjtë të të tjerëve, do t’i ftoni ata të gjykojnë Librin tuaj. Kjo është arsyeja pse nuk është inteligjente ta bësh këtë, veçanërisht nëse nuk je gati ta mbështesësh kritikën me prova dhe më e keqja nëse ata që kritikon janë fqinjët e tu. Të duash fqinjët nuk përfshin djegien e lagjes.

Unë jam për ura ndërtuese. Por për të ndërtuar urën time drejt jush, kam nevojë për ndihmën tuaj.

Është e qartë se është e vështirë për disa prej nesh që të përballen me paragjykimet e tyre, por e vërteta është se ne duhet të punojmë së bashku nëse duam të jetojmë në paqe së bashku.