DISA RREGULLA SHOQËRORE QË MUND TË NA NDIHMOJNË

DISA RREGULLA SHOQËRORE QË MUND TË NA NDIHMOJNË

– Mos telefononi dikë më shumë se dy herë vazhdimisht. Nëse ata nuk e hapin thirrjen tuaj, supozoni se kanë diçka të rëndësishme.

– Asnjëherë mos e porositni pjatën e shtrenjtë në meny kur dikush ju jep një drekë/darkë.

– Mos bëni pyetje të sikletshme si “Pra nuk jeni ende i martuar?’ ose ‘A nuk keni fëmijë’ ose ‘Pse nuk bleve një shtëpi?’ Ose pse nuk blini një makinë ? Për hir të Zotit nuk është problemi juaj;

– Gjithmonë hapni derën për personin që vjen pas jush. Nuk ka rëndësi nëse është një djalë apo një vajzë, i moshuar apo i ri. Nuk bëhesh i vogël duke e trajtuar mirë dikë në publik.

– Respektoni nuancat e ndryshme të opinioneve. Mos harroni se çfarë është 6 për ju, do t’i shfaqet 9 dikujt përballë jush. Përveç kësaj, mendimi i dytë është i mirë për një alternativë.

– Asnjëherë mos i ndërprisni njerëzit duke folur. Lërini të shprehen se çfarë thonë ata, dëgjoni të gjithë.

– Nëse ngacmoni dikë dhe duket se nuk i pëlqen, ndalojeni dhe mos e bëni më kurrë.

– Thuaj “faleminderit” kur dikush po ju ndihmon.

– Lavdëroni publikisht. Kritikoni privatisht;

– Kur dikush ju tregon një foto në telefonin e tij, mos rrëshqitni majtas ose djathtas. Ju kurrë nuk e dini se çfarë është më pas;

– Nëse një person po ju flet drejtpërdrejt, shikimi në telefonin tuaj është injorim.

– Kur takon dikë pas një kohe të gjatë, nëse nuk dëshiron të flasë për këtë, mos e pyet për moshën dhe pagën.

– Hiqni syzet e diellit nëse jeni duke folur me dikë në rrugë. Është një shenjë respekti. Për më tepër, kontakti me sy është po aq i rëndësishëm sa fjalimi juaj.

– Asnjëherë mos flisni për pasurinë tuaj në mes të të varfërve. Në mënyrë të ngjashme, mos flisni për fëmijët tuaj në mesin e atyre që s’kanë fëmijë fare.

– Pasi të keni lexuar një mesazh të mirë, përpiquni të thoni “Faleminderit për mesazhin”.