Udhëtoni dhe do të shihni njerëz të tjerë…

 
Do të kuptoni kuptimin e njerëzimit dhe jetës.
Do ta dini se ne nuk jemi njerëzit më të mirë në botë, as më të mirët.
Dhe do të zbuloni se vendi ynë është i verdhë, jo jeshil…Ne thjesht po komplotojmë kundër njëri-tjetrit…

Do të habiteni nga dashamirësia e taksistit, policit, punonjësit të aeroportit, apo edhe kamerierit të kafesë…
Po, ata kërkojnë të fitojnë para shumë seriozisht, por nuk janë të pangopur për para apo ryshfet.

Ju do të darkoni me një burrë të çuditshëm në një restorant, ose ndoshta do të pini një filxhan kafe me të në një kafene dhe do të shkëmbeni buzëqeshje me një grua të bukur në rrugë, pa ju parë në asnjë mënyrë, përveçse ju jeni vetëm njerëzorë dhe asaj nuk i intereson asgjë tjetër nga ju.. .

Do të mësoni të respektoni të tjerët në mënyrë që të fitoni respektin tuaj.
Dhe do të keni turp për gjërat që keni bërë si aksioma në vendin tuaj…
Dhe nëse kthehesh, do të kthehesh pashmangshëm si vizitor ose si i vdekur….
Mos i fajësoni ata që emigruan nga vendlindja e tyre.
Nëse do të kishte një shtëpi, ai nuk do ta linte …