Teleskopi Hapësinor James Webb u vendos në orbitën e tij 1.5 milionë kilometra larg planetit për të monitoruar universin.

Teleskopi Hapësinor James Webb u vendos në orbitën e tij 1.5 milionë kilometra larg planetit për të monitoruar universin.

Ai peshon rreth 7.5 ton dhe kushton rreth dhjetë miliardë dollarë.

Dihet se do të revolucionarizojë botën e hapësirës dhe shkencat e saj dhe do të zbulojë origjinën e yjeve dhe planetëve!!

Shkencëtarët e duartrokasin këtë ngjarje dhe tërheqin vëmendjen e botës.