Të diturit bëjnë mrekullinë

Të diturit bëjnë mrekullinë

Një burrë i paralizuar ishte në gjendje të qëndronte në këmbë dhe të ecte pasi mjekët implantuan një pajisje që lexon valët e trurit të tij dhe i dërgon udhëzime shtyllës kurrizore për të lëvizur muskujt.

Historia filloi pasi Gert Jan Oskam (40 vjeç) pësoi një frakturë në qafë në një aksident trafiku në vitin 2011.

Mjekët thanë në atë kohë se ai nuk do të ishte në gjendje të ecte më, por ai tani po ngjit shkallët dhe po ecën rreth 100 metra çdo herë që nga implantimi i pajisjes.