Ky lloj zogu i familjes “Apodidae” qendron ne air nga 16 deri ne 18 ore pa zbrite fare ne toke…

 

Nje kuriozitet per Dejken e zbehte (Apus pallidus)
Ky lloj zogu i familjes “Apodidae” qendron ne air nga 16 deri ne 18 ore pa zbrite fare ne toke, sepse thuajse kembet nuk i perdor fare.

Jane shpejte te levizshme ne air dhe fotografimi i tyre eshte shume i veshtire.

Sipas shkenctareve thone se kane qendruar deri ne 10 muaj fluturim pa zbrite fare ne toke, dhe ky ishte rekordi me i madh.