kuriozitet:

Kuriozitet:

Në një skenë të mrekullueshme, dunat e rërës përqafojnë ujë të freskët.
Në pamje të parë, Linsues Park në Brazil duket si një shkretëtirë unike, por në fakt nuk është shkretëtirë. Kjo zonë jashtë pellgut të Amazonës përjeton reshje të rregullta shiu në fillim të vitit.
Për shkak të reshjeve, shfaqet një fenomen perëndimor, që është uji i ëmbël i formuar në luginat midis dunave të rërës, i cili mbrohet nga depërtimi në tokë për shkak të një shtrese të papërshkueshme gurësh të vendosur nën rërë dhe rezultati është i gjelbër.
Liqene blu dhe të zeza të rrethuara me rërë gjysmë të shkretëtirës dhe arrin kulmin midis korrikut dhe shtatorit.
Liqenet kanë një numër të madh peshqish që vijnë kur janë në maksimum pas korrikut, kur liqenet lidhen me lumenj si Rio Negro (Amazon). Një lloj peshqish në liqene është peshku tigër, i cili mbetet i fjetur në baltë dhe zona të lagështa pasi pjesa më e madhe e ujit të liqenit është avulluar dhe kthehet në liqene në sezonin e ardhshëm me shi.