Fjala e Zotit nuk mund të ngrihet mbi shkatërrimin.

Jashtë horizontit të modernitetit, ju do të humbni fenë në emër të fesë, do të shkatërroni Islamin në emër të Islamit, do të shkatërroni atdheun, ndërtesat dhe strukturat. Fjala e Zotit nuk mund të ngrihet mbi shkatërrimin.
Dhe do të zhytesh në rërat e kohës që gëlltisin vonë vonë.

Saeed Nasheed, publicist nga Maroku