A ka lidhje mes kaosit intelektual dhe edukimit social?

 
Ajo që nënkuptohet me kaos intelektual është (mendimi i palogjikshëm), që do të thotë një person që nuk flet me logjikë dhe nuk ka aftësi t’i përmbahet logjikës, kështu që fjalimi i tij është i njollosur me konfuzion, injorancë dhe analogji banale.
Dhe këtu është një çështje e rëndësishme: nuk është e nevojshme që një person të jetë inteligjent dhe logjik në të njëjtën kohë, sepse inteligjenca është mendjegjerë, mendjehapur, imagjinative, e thellë dhe e dyshimtë, por logjika i rregullon këto çështje me një ekuilibër matematikor. Pra, nëse mungon, inteligjenca do të mbetet ashtu siç është, por nuk drejtohet si duhet, dhe shembulli më i mirë i kësaj kategorie janë predikuesit ekstremist.
Këto grupe kanë nivele inteligjence që mund të jenë të larta, por mendimi i tyre logjik. është thuajse inekzistente dhe shumë e shqetësuar. Nëse përmirësojnë logjikën përmirësojnë komunikimin, që do të thotë se funksioni i logjikës në thelb është komunikimi.
Edukata shoqërore këtu luan një rol të madh, nëse fëmija dhe njeriu gëzonte në moshë të re (dashurinë prindërore), ai ndihej i sigurt, por nëse i nënshtrohej rrahjeve dhe përbuzjeve të përsëritura (kishte frikë, dridhej dhe vuante nga problemet psikologjike. tmerri dhe ankthi i vazhdueshëm), pastaj ajo frikë kthehet në reagime të dhunshme ndaj tjetrit, dhe ajo që ndodh në atë kohë është privim.Trurit i jepet oksigjeni i nevojshëm për të menduar në mënyrë që alternativa të jetë sjellja e njeriut në mënyrë thjesht impulsive..ku dhuna dhe tendencat e urrejtjes mbizotërojnë mbi qetësinë dhe racionalitetin, dhe kjo shpjegon historitë e jetës së terroristëve, kriminelëve dhe tekfiristëve më së shumti, pasi ata u janë nënshtruar rrahjeve dhe shtypjeve të vazhdueshme në fëmijërinë e tyre, pasi burimi i kësaj jete të mjerueshme është se personi ndodhet në Frika i mbeti (të gjitha organet mendore në tru janë të paralizuara), kështu që lobi frontal keqfunksionon, dhe meditimi i personit të frikësuar është kur ai nuk është në gjendje të mendojë logjikisht për këtë arsye, kështu që sjellja e tij karakterizohet nga dhuna ndaj vetes dhe të tjerëve. , dhe ai mund të drejtohet drejt vetëvrasjes nga frika e tepruar në një fenomen thelbësisht të palogjikshëm..
Po: vetëvrasja, vrasja dhe dhuna janë forma të palogjikshme larg të menduarit të shëndoshë dhe të qetë. Kur një person qetësohet dhe mendon logjikisht, zbulon se ajo që e mundon nga ankthi, tensioni, dhuna dhe depresioni ishte në shumicën e rasteve të tij (ekzagjerime ) dhe reagime jonormale që janë prekur nga mjete të tjera që nuk kanë të bëjnë me thelbin e problemit, si p.sh. dikush Abuzon me shokun e tij, për shembull, sepse vuan nga vështirësi financiare, vuajmë në momente frike.
Meqë ra fjala: Marrëdhënia e lobit ballor me logjikën..ka një rol në krijimin e terrorizmit dhe dhunës.Ibn Tejmije dhe Sejid Kutbi i kanë shkruar librat e tyre më të rrezikshëm në burg, dhe arsyeja është se burgjet nuk kanë ajrosje të mirë, kështu që një është i privuar nga oksigjeni i nevojshëm për aktivitetin e trurit dhe lobin ballor në veçanti.Duke menduar me dhunë..dhe përvoja e vërtetoi këtë që grupet e dhunshme vehabiste në vitet shtatëdhjetë e kishin origjinën në burgje dhe ishin të ndikuar nga shkrimet që shkruanin të burgosurit, pra imagjinata. mund të jetë i gjerë në burg për qetësi dhe individualizëm, por logjika është një gjë krejt tjetër, imagjinata pa logjikë do të thotë mit Një fjalë, dhe nëse kërkojmë në trashëgiminë fetare për burimin e miteve dhe përrallave, zbulojmë se pronarët e tyre kishin një imagjinatë e mirë dhe një prirje e veçantë tregimtare..por mendjet e tyre janë në ekuilibrin e logjikës (zero)..
Mbaj mend që logjika në të menduar nuk kufizohet në drejtimin materialist apo dialektik, por ajo hyn në sferat e shpirtit që besojnë në logjikën e (pavdekësisë së shpirtrave) dhe nga ajo bazë logjike dolën fetë e rimishërimit, pra ata që nuk janë të njohur me ato fe të shohin se rimishërimi është në thelb një ide budallaqe sepse lëviz nga një hapësirë ​​tjetër, që është përjetësia e përjetshme dhe ekskluzive për Zotin ose Zotin e tij, kushdo qoftë ai, kështu që ai mendon se përjetësia e asaj që është poshtë tij me të tjerët. nuk është logjike sepse çështja është e lidhur me të me monoteizmin e pranuar logjikisht në teologjinë islame dhe hebraike në veçanti, dhe ai nuk vëren se ideja e shpirtit në ato fe është gjithashtu universale dhe e lidhur me Zotin. baza dhe motori i këtij universi Fetë e tyre mund të përmblidhen në dy fjalë (autenticiteti i shpirtit).
Në konceptin e tyre, shpirti është një energji ndriçuese që banon në zemër. Është ajo që i jep trupit jetën dhe bota ka kuptim. Sa më shumë që zemra lirohet nga dëshirat dhe të këqijat, aq më shumë ngrihet shpirti për t’u bashkuar me të Krijuesi. shtrëngon logjikisht universin) dhe shpjegon shumë nga kontradiktat dhe zbrazëtitë e mendimit me teologjinë, kështu që rimishërimi është shoqërues i këtij shtrëngimi logjik të unitetit të ekzistencës zgjidh edhe dilemat e së keqes në fetë jo rimishërimi, pra ai i cili urdhëron të keqen në disa fe është Zoti në realitet.. kështu që doktrina e palogjikshme e fatalizmit shfaqet, kështu që rimishërimi këtu është një zgjidhje Ai e sheh veprimin njerëzor sipas ciklit të rimishërimit si konsistent, kështu që kushdo që bën mirë në jetën e tij të parë do të jetë promovuar në jetën e tij të dytë dhe anasjelltas.
Nga ana tjetër, në fetë jo-rimishërimi, ringjallja dhe jeta e përtejme janë në një botë ndarëse që është (një botë logjike) që është në përputhje me njëshmërinë e Krijuesit, ndërsa ideja e shpërblimit dhe ndëshkimit të njeriut për zhvillimi dhe zbritja në udhëtimin e rimishërimit nuk është ndëshkim dhe shpërblim në fakt, sepse ligjet e gjithësisë janë ato që e bënë atë..kështu që ai donte pasuri dhe pushtet, dhe ai ishte i kualifikuar për to, dhe ai kërkoi ato dhe ai do t’i merrte me siguri, dhe ky është një ligj kozmik i njohur nga premisa dhe rezultati, dhe për këtë arsye nuk ka asnjë lidhje me një jetë të mëparshme në këtë çështje. Një person mund të jetojë një jetë të mjerueshme dhe të shtypur në fillim , por ai mbetet i tillë në të dytën – me sa duket – për shkak të dobësisë së këtij personi dhe mungesës së zotërimit të tij. Elementet e mbijetesës, dhe nga këtu kuptojmë se logjika e feve nuk është një veprim matematikor që monitorohet lehtë dhe konkludoj sepse varet nga gjëra të tjera në mendime dhe filozofi të jetës..
Disa pesimistë mund ta shohin jetën e tij si të pakuptimtë për këtë arsye, pasi ai mendon se kuptimi i jetës, nëse nuk është logjik dhe i njohur në një mënyrë të mirëpërcaktuar dhe të qartë, atëherë ky kuptim do të jetë i mundur, kështu që ai humbet më të rëndësishmen. gjë në të, e cila është (siguria) e nevojshme për jetën e tij, dhe ka një ndryshim midis pesimizmit dhe trishtimit, kështu që pesimizmi është refuzimi i lumturisë në radhë të parë.Në dritën e ankesës së tij të vazhdueshme për trishtimin, derisa pesimisti arrin një moment kur ai beson në mjerimin e kësaj bote, në kotësinë e saj dhe në mungesën e kuptimit të saj ekzistencial, kështu që ai vendos të bëjë vetëvrasje, dhe vëllai im i dashur u mendua kur thamë se vetëvrasja është një akt i ekzagjeruar dhe i palogjikshëm, sepse logjika ekziston. në mesin e atyre që janë të ekuilibruar psikologjikisht dhe mendërisht..
Prandaj çështja ka dimensione psikologjike të trashëguara nga shoqëria dhe familja për përgjegjësinë e tyre për formimin e vetëdijes logjike të fëmijës që në moshë të re përmes edukimit, dhe nga ana tjetër për përgjegjësinë e tyre për sigurinë e lobit frontal të trurit duke mos e frikësuar dhe dhunshëm fëmijën.