ANKTHI.!

Nëse keni ankth, nuk do të thotë që lidhja juaj me Zotin është e dobët ose se nuk jeni një mysliman i mirë. Të kesh një çrregullim ankthi nuk është faji yt dhe nuk është diçka që kontrollohet lehtë
1. Pranimi se nuk mund të kontrolloni gjithçka është një çelës kryesor për menaxhimin e ankthit, i cili mund të bëhet më lehtë me të kuptuarit se Zoti ka një plan më të madh dhe se Ai e di se çfarë është më e mira për ne.
2. Lutja dhe meditimi mund ta ndihmojnë njeriun të ndihet i qetë
3. Durimi është i vështirë, por është i rëndësishëm. Kombinuar me lutjen dhe përkujtimin e Zotit, durimi do t’ju ndihmojë të kaloni periudha të vështira për të parë që pjesët që ishin dikur të gjitha në ajër ranë në vend
4. Zoti ka folur rreth sprovimit në Kuran; Kjo botë është për prova dhe me këto teste ne do të rritemi si njerëz dhe do të afrohemi më pranë Tij. Ai gjithashtu ka premtuar se do të ketë lehtësi pas çdo vështirësie. Prisni me padurim për këtë, dijeni se situata në të cilën jeni nuk do të jetë përgjithmonë, se do ta kaloni atë dhe se do të ndihet e mahnitshme kur ta bëni
5. Ne besojmë se Allahu është më afër nesh sesa vena jonë e qafës dhe se ai është i Gjithëdijshëm, i Drejtë dhe më i Mëshirshmi. Duke pasur këtë në mendje, vendosi shqetësimet dhe frikën te Ai dhe shiko vërtetë se ka Dikush që kujdeset për ty
6. Është një kujtesë e mirë për veten tonë që Zoti është i vetëdijshëm për problemet tona dhe ne, si myslimanë, jemi të vetëdijshëm se Ai po na kërkon.
Thënë kjo, nëse mendoni se po luftoni me ankthin, flisni me mjekun tuaj dhe merrni ndihmën e duhur që ju nevojitet. Këto janë vetëm gjashtë nga shumë vargje Kur’anore që mund të lejojnë dikë të mos ndihet kaq i vetmuar dhe i mbingarkuar