Sofistikimin moral mund ta provosh vetëm me kundërshtarët apo me ata që nuk janë dakord me ty…

­
Për sa i përket asaj që bën me miqtë dhe të afërmit, ajo bazohet në nervozizëm apo dashuri, jo moral…
Me fjalë të tjera: Është shumë normale që ti të mbrosh vëllain tënd nëse atij i bëhet padrejtësi, por është me mirë të mbrosh kundërshtarin tënd nëse i bëhet padrejtësi në të njëjtën çështje.
Është shumë normale që ju të mohoni një thashetheme për kushëririn tuaj, por është më mirë të mohoni një thashetheme për fqinjin tuaj, edhe pse keni një rivalitet të gjatë…