Mendja..!!

Mendja është një kohë e hollë në të cilën pulsi dhe rrahja e zemrës ndahen afërsisht për një sekondë.

Kur një person shndërrohet herë nga mësues në folës e herë nga folës në mësues e më pas e ngadalëson rrahjen e zemrës ku mund të lexon atë se çfarë keni në ballë.

Nëse mbledh 60 të rrahura të zemrës dhe i numëron ato e të duken të gjata, atëherë pa dyshim se do e gjesh veten në skllavëri. Por nëse e numëron për një sekondë ose gjysmë sekonde atëherë ngjarjeve i përgjigjesh me mençuri.

shohim reagimin e shpejt të mendjes që është një fije e hollë midis pulsit dhe të rrahurit të zemrës., pra janë në pyetje gjysmë sekonde për të shpëtuar nga belaja.

Nëse njeriu e ndal gjysmë sekonde pulsin, arrin ta lexoj ballin e tjetrit se çfarë ka në plan. E nëse e rrahura e zemrës i paraprinë pulsit atëherë kërcet belaja.

Zoti në Kuran ka thënë: ..dhe kur shikimet u shtangën, e zemrat arritën në fyt…Ahzab 10