Lumturia dhe ankthi

“Lumturia nuk është në para, shëndet, fuqi, njohuri, prestigj apo fuqi..dhe lumturia nuk vjen me lutje.
Lumturia është një gjendje harmonie dhe mbizotëron në shpirt kur të gjitha rrugët e shpirtit janë të lira.
Lumturia është një rehati që njeriu ndjen duke bërë një punë që ka zgjedhur dhe dashuruar.
“Kur paraja ka një funksion, mund të jetë arsye për lumturi..dhe kur shëndeti ka një dobi për pronarin, e bën atë të lumtur, dhe kur dija është një mënyrë për të bërë një produkt që të jep kënaqësi. Lumturia nuk eshte ne gjera specifike, por ne perdorimin e ketyre gjerave per qellime te shendosha.. Lumturi do te thote qe cdo gje eshte ne rregull ne shpirt.
“Paraja që nuk ka funksion për pronarin e saj kthehet në barrë, dhe shëndeti që nuk largohet nga disbursimi i saj natyror kthehet në ankth.
Fuqia që kapërcen kufijtë e saj kthehet në tirani.. Kështu, mjetet e lumturisë mund të kthehen në vegla të mjerimit..sepse lumturia nuk ishte në vegla, por në duke i organizuar këto mjete në një mënyrë të natyrshme për të arritur qëllime të shëndosha.”