Interesant është fakti se sa njerëz në nuk dinë si të merren me motin e nxehtë.

Interesant është fakti se sa njerëz në nuk dinë si të merren me motin e nxehtë.

Ju nuk i hapni të gjitha dritaret dhe dyert, duke e lënë nxehtësinë të hyjë. Gjatë ditës ju mbani gjithçka të mbyllur, duke mbajtur nxehtësinë jashtë.
Vizatimi i perdeve ndihmon. Natën kur temperatura bie dhe bëhet më e ftohtë jashtë se brenda, hapni dritaret, duke lënë ajrin e ftohtë të hyjë. Në mëngjes rreth orës 9 të mëngjesit mbyllni gjithçka përsëri.

Megjithatë, në dhomat e sipërme me pamje nga jugu, ajri mund të bëhet shumë i nxehtë. Një perde e mbylljes do të funksiononte, përndryshe duhet ta keni dritaren të hapur.
Gjithashtu, në mes të ditës kur temperatura është më e nxehtë, ju nuk dilni plotësisht në diell duke u bërë banja dielli, duke dëmtuar lëkurën tuaj.
Askush që jeton në një klimë të nxehtë nuk e bën këtë.